Sport

Luka Đurović i Željko Cota najbrži na stonskim utrkama

Luka Đurović i Željko Cota najbrži na stonskim utrkama

Ston je i ovog rujna ugostio trkače na 13. Ston Wall Marathonu. Pobjednik utrke na 4 kilometra je lapadski triatlonac Luka Đurović. Luka je utrku završio s vremenom 17:52. Drugi je kroz cilj prošao Luka Tešanović s vremenom 18:46, a treće mjesto pripalo je Lukši Smoliću s vremenom 20:57. U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Rita Biliš koja je kroz cilj prošla s vremenom 23:35, druga je Dubravka Nebergoj (27:46), a treća Iva Dabo (31:24).
Dubrovčanin Željko Cota prvi je prošao kroz cilj utrke na 15 km s vremenom 1:03:48. Drugi je Nikola Oršulić s vremenom 1:04:41, a treći Marin Desnica s vremenom 1:04:50. U ženskoj konkurenciji najbrža je Iskra Jurić (1:25:27), druga je Joanna Grzesik (1:29:29), a treća Anamarija Dugandžić (1:31:24).

Ove godine izostala je utrka na 42 km, a uz ovu na 4 K trčala se i utrka 15K. Jedinstvene su ovo utrke u kojima su se svi trkači našli pred zidom – i to najduljim obrambenim zidom u Europi. Uspinjali su se tako trkači njegovim strmim stubama od Malog Stona do nazubljenih kamenih kula i tvrđava, poskakivali u spustu prema zbijenim stonskim krovovima, s pogledom koji oduzima dah – na zrcalnu površinu najstarije europske solane, plodna zelena polja i plavo more. Utrka na 4 km završila je u Stonu, a oni odvažniji jurnuli su dalje tankim nasipom između solane i mora prema jugu, prema samoj peti Pelješca, u divlje carstvo mediteranske šume i čagljeva. Njihov je cilj bio povratak u Ston.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist