Grad

Luka Dubrovnik najbolja destinacija kruzinga na Mediteranu

Luka Dubrovnik najbolja destinacija kruzinga na Mediteranu

Luka Dubrovnik proglašena je najboljom lukom – destinacijom kruzinga na Mediteranu u 2016. godini.
Ovo prestižno prestižno priznanje dodijeljeno je na jubilarnoj desetoj po redu dodjeli nagrada “CRUISE EXCELLENCE AWARDS 2017 Premios Excellence en el Sector Cruceros” u Auditorium El Batel u Cartageni u Španjolskoj.

Dubrovačka luka nagradu je dobila u kategoriji prihvata i usluge za brodove na krstarenjima Mediteranom.

U organizaciji medijske grupe CruisesNews, a osnovom ankete španjolskih putnika na krstarenjima, koji su putem anonimnog bodovanja u 12 kategorija izabrali najbolju kompaniju brodova na krstarenjima, najbolji brod, najbolju animaciju na brodu, te najbolju luku / destinaciju na Sredozemlju u 2016. godini, luka Dubrovnik ima čast primiti ovo značajno priznanje. Na svečanoj ceremoniji dodjele nagradu je preuzeo Dario Barbarić, v.d. ravnatelja Lučke uprave Dubrovnik.

Inače, medijska grupa CruisesNews je velika izdavačka kuća koja u svom sastavu ima izdavača Cruise News magazina, e-Cruises News portala www.crucero10.com i poseban televizijski kanal Canal Viajar Televisión specijaliziran isključivo za turistički marketing i komunikaciju između davatelja i korisnika turističke usluge. Smatraju se jednim od najvećih i najznačajnijih promotora i opinion makera na emitivnom španjolskom turističkom tržištu.

Naime, činjenica je da Španjolska bilježi najveći europski porast broja putnika koji svoj odmor provode na krstarenju, a preko 75 posto svojih aranžmana provode na krstarenjima Mediteranom. U luci Dubrovnik 2016. godine zabilježen je porast broja dolazaka španjolskih putnika na krstarenjima za 14% u odnosu na 2015. godinu.

Pročitajte još

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist