Politika

LUJIĆ I KRISTIĆ O JAVNOJ GARAŽI Pokušava li se izbjeći ozbiljna rasprava o remek djelu javno privatnog partnerstva?

Gradski vijećnici Mosta Dolores Lujić i Maro Kristić osvrnuli su se na sjednicu Gradskog vijeća koja će se održati 10. rujna. Posebno na točku koja se tiče prodaje javne garaže na Ilijinoj glavici, o kojoj će vijećnici raspravljati tek pred kraj sjednice.

-Nakon nešto duže pauze ponovno se sastajemo 10. rujna i raspravljamo i odlučujemo o važnim pitanjima za građane grada Dubrovnika. Kada smo pročitali dnevni red ostali smo neugodno iznenađeni, ne njegovim sadržajem, jer svaku točku dnevnog reda smatramo bitnom, nego redoslijedom točki o kojima ćemo odlučivati. Ipak postoje značajne i manje značajne teme o kojima raspravljamo, a odgovornost i politička ozbiljnost nalaže da se za raspravu o najznačajnijim temama osiguraju najbolji mogući uvjeti te da građani budu što bolje informirani o ključnim gradskim temama i problemima.

Stoga je jako čudno da je rasprava o javnoj garaži na Ilijnoj glavici dobila tek toliku pozornost u dnevnom redu sljedeće sjednice Gradskog vijeća da o njoj raspravljamo kao o posljednjoj točki, kada umorni građani već ugase svoje televizijske prijemnike, a vijećnici izgube koncentraciju koja je potrebna za kvalitetnu raspravu. Stječe se dojam, ukoliko nije riječ o omašci prilikom sastavljanja dnevnog reda da se na ovaj način pokušava izbjeći ozbiljna rasprava o remek djelu javno – privatnog partnerstva na kojem je grad ostao bez jednog od ključnih komunalnih objekata i milijuna koje bi uprihodio da nije bilo kriminalnih radnji i transferiranja javnog novca u porezne oaze.

U najmanju ruku to nije korektno prema građanima čijim se novcem financira javna komunalna infrastruktura, kao ni prema nama vijećnicima kojima bi za donošenje kvalitetne odluke o sudjelovanju u javnoj dražbi i mogućoj kupnji javne garaže trebalo prezentirati sve detalje ove sramotne priče, bez obzira tko je tada bio na vlasti i bez obzira čiji su članovi u tome sudjelovali, jer dok se ne budemo spremni javno obračunati s ovakvim pojavama, nećemo moći biti sigurni da se iste u budućnosti neće ponavljati. Stoga ukoliko nadležni smatraju da rasprava o kupnji javne garaže na Ilijnoj Glavici nije vrijedna tematske sjednice Gradskog vijeća inzistiramo da se o njoj raspravlja kao o prvoj točki dnevnog reda sljedeće sjednice Gradskog vijeća – ističu u priopćenju Dolores Lujić i Maro Kristić.

Pročitajte još

EVO KOGA JE PLENKOVIĆ SVE SMIJENIO Nova ministrica poljoprivrede Pločanka Marija Vučković

Dulist

MARO KRISTIĆ ‘Građani su svjesni da je do prekida sjednice došlo zbog nedostatka hrabrosti vladajuće većine’

Dulist

PLENKOVIĆ STIŽE U DUBROVNIK U nedjelju će otvoriti pročistač u Komolcu!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija