Natrag
21.3.2019 13:08

facebook

twitter

google

rss

dulist

LUJIĆ I KRISTIĆ O JAVNOJ GARAŽI Pokušava li se izbjeći ozbiljna rasprava o remek djelu javno privatnog partnerstva?

3.9.2018 @ 11:04 Dulist Politika

Podijelite:

Gradski vijećnici Mosta Dolores Lujić i Maro Kristić osvrnuli su se na sjednicu Gradskog vijeća koja će se održati 10. rujna. Posebno na točku koja se tiče prodaje javne garaže na Ilijinoj glavici, o kojoj će vijećnici raspravljati tek pred kraj sjednice.

-Nakon nešto duže pauze ponovno se sastajemo 10. rujna i raspravljamo i odlučujemo o važnim pitanjima za građane grada Dubrovnika. Kada smo pročitali dnevni red ostali smo neugodno iznenađeni, ne njegovim sadržajem, jer svaku točku dnevnog reda smatramo bitnom, nego redoslijedom točki o kojima ćemo odlučivati. Ipak postoje značajne i manje značajne teme o kojima raspravljamo, a odgovornost i politička ozbiljnost nalaže da se za raspravu o najznačajnijim temama osiguraju najbolji mogući uvjeti te da građani budu što bolje informirani o ključnim gradskim temama i problemima.

Stoga je jako čudno da je rasprava o javnoj garaži na Ilijnoj glavici dobila tek toliku pozornost u dnevnom redu sljedeće sjednice Gradskog vijeća da o njoj raspravljamo kao o posljednjoj točki, kada umorni građani već ugase svoje televizijske prijemnike, a vijećnici izgube koncentraciju koja je potrebna za kvalitetnu raspravu. Stječe se dojam, ukoliko nije riječ o omašci prilikom sastavljanja dnevnog reda da se na ovaj način pokušava izbjeći ozbiljna rasprava o remek djelu javno – privatnog partnerstva na kojem je grad ostao bez jednog od ključnih komunalnih objekata i milijuna koje bi uprihodio da nije bilo kriminalnih radnji i transferiranja javnog novca u porezne oaze.

U najmanju ruku to nije korektno prema građanima čijim se novcem financira javna komunalna infrastruktura, kao ni prema nama vijećnicima kojima bi za donošenje kvalitetne odluke o sudjelovanju u javnoj dražbi i mogućoj kupnji javne garaže trebalo prezentirati sve detalje ove sramotne priče, bez obzira tko je tada bio na vlasti i bez obzira čiji su članovi u tome sudjelovali, jer dok se ne budemo spremni javno obračunati s ovakvim pojavama, nećemo moći biti sigurni da se iste u budućnosti neće ponavljati. Stoga ukoliko nadležni smatraju da rasprava o kupnji javne garaže na Ilijnoj Glavici nije vrijedna tematske sjednice Gradskog vijeća inzistiramo da se o njoj raspravlja kao o prvoj točki dnevnog reda sljedeće sjednice Gradskog vijeća – ističu u priopćenju Dolores Lujić i Maro Kristić.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana