Politika

LUJIĆ I KRISTIĆ: ‘Nadamo se da kupnja dionica UTD Raguse neće utjecati na rasplet situacije oko žičare’

Gradski vijećnici Mosta Dolores Lujić i Maro Kristić izrazili su zadovoljstvo ishodom javnog nadmetanja za dionice UTD Ragusa na kojem je Grad Dubrovnik kao jedini ponuditelj stekao vlasništvo nad većinskim udjelom dionica UTD Ragusa u čijem vlasništvu se nalaze Restorani Dubravka i Mimoza na Pilama.

-Kao što smo i ukazivali od trenutka same objave javnog nadmetanja pa sve do okončanja postupka, jedni način za sigurno, kvalitetno i održivo upravljanje procesima je kroz vlasništvo nad strateškim resursima Grada Dubrovnika. Plato Pila je zasigurno jedan od tih resursa i mnogi od nas još uvijek nisu ni svjesni koliko je bilo važno postati vlasnikom dionica UTD Ragusa. Prihvaćanjem našeg apela za sudjelovanje u ovom nadmetanju, gradska uprava, ali i većina dionika u političkom životu Grada pokazali su kako ipak postoji kakva takva svijest o važnosti očuvanja javnog prostora i strateških resursa u svrhu kontrole nad procesima upravljanja – navode u priopćenju za medije Lujić i Kristić.
-Nadamo se da ishod ovog javnog nadmetanja neće biti od utjecaja na rasplet situacije u svezi dubrovačke žičare, jer poznato je kako je drugi ponuditelj na javnom nadmetanju za dionice UTD Ragusa trebala biti tvrtka Excelsa nekretnine, koja je od nadmetanja odustala neposredno pred sami početak dražbe. Vjerujemo kako njihovo odustajanje nije rezultat kompromisa u svezi otvorenih stavki po pitanju korištenja žičare bez koncesije i visine koncesijske naknade, jer je prema više puta javno iznesenim tvrdnjama iz gradske uprave u svrhu zaštite interesa Grada Dubrovnika, DORH, a potom Carina istu trebala zatvoriti, a naknada za koncesiju je prema nekom novom vještačenju trebala biti 30, umjesto 15 posto kako je usvojeno na Gradskom vijeću prije više od godinu dana.
Ostaje nam čekati rasplet situacije oko žičare pa će i odgovor na pitanje u svezi kupnje dionica UTD Ragusa biti puno jasniji – zaključuju Dolores Lujić i Maro Kristić.

Pročitajte još

SDP O LUČINOM RAZDOLJU Lobisti nam nameću zastarjelu tehnologiju. Ako župan nema što kriti, poslušat će stručnjake i građane

Andrea Falkoni Račić

Zoran Milanović prisegnuo za predsjednika Republike Hrvatske

Dulist

‘NEISPLATIVO I OPASNO’ Most poziva na sazivanje županijske sjednice o CGO Lučino razdolje

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija