Politika

LUJIĆ I KRISTIĆ GRADU Kad će se Bourbon ponovno otvoriti za promet?

LUJIĆ I KRISTIĆ GRADU Kad će se Bourbon ponovno otvoriti za promet?

Gradski vijećnici MOST-a Dolores Lujić i Maro Kristić uputili su priopćenje vezano za prometovanje Ulicom bana Josipa Jelačića koja je zatvorena za promet zbog radova na gradilištu kod Grawea. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

-Prošlo je gotovo 40 dana od kada je Grad Dubrovnik nakon brojnih apela zabrinutih građana zabranio prometovanje Ulicom bana Josipa Jelačića. Grad Dubrovnik je donio ovakvu odluku zbog zaštite građana i imovine, s obzirom da je nakon oštećenja vodovodne cijevi u trupu ceste došlo do ispiranja materijala postojećeg nasipa uslijed čega može doći do urušavanja ceste. Nedugo potom izvršen je očevid, a prema napisima iz medija rezultati vještva trebali su biti poznati već odavno, a protiv privatnih investitora čijim je radnjama uzrokovano oštećenje prometnice Grad je navodno podigao kaznene prijave.

Investitor je navodno obećao troškove sanacije iskopa i prometnice snositi o svom trošku. Nakon 40 dana od zatvaranja prometnice nema nikakvih tragova početka njene sanacije koji bi upućivali na njeno brzo otvaranje za promet. Za sve to vrijeme radovi na gradilištu se normalno odvijaju, a na rubu prometnice iznad gradilišta odlaže se građevinski materijal za potrebe izvođenja građevinskih radova.

Slijedom navedenog, a s obzirom da je ova važna prometnica već jako dugo zatvorena, molimo gradsku upravu da izvijesti javnost o stanju prometnice, rezultatima vještva, tijeku sanacije i očekivanom otvaranju iste za promet – poručili su u priopćenju gradski vijećnici MOST-a.

Pročitajte još

Branko Bačić: Zoran Milanović već četiri godine krši ustav

Dulist

O MILANOVIĆEVOJ KANDIDATURI Peđa Grbin Ustavnom sudu: Nemojte nas zavlačiti

Dulist

STRUČNJAK ZA USTAVNO PRAVO Milanović teško krši Ustav! Ovo je primjerenije Kim Il-sungu, nego demokraciji

Dulist