Politika

LUJIĆ I KRISTIĆ ‘Embargo na WC papir i spomenička renta neće riješiti problem bankomata’

LUJIĆ I KRISTIĆ 'Embargo na WC papir i spomenička renta neće riješiti problem bankomata'

Gradski vijećnici MOST-a Dolores Lujić i Maro Kristić uputili su priopćenje predstavnicima gradske uprave vezano za problem bankomata. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

-Slobodni smo Vam se obratiti sa zamolbom da još jedan put razmotrite naš prijedlog modela za rješavanje slučaja ‘bankomati’. Naime, nakon što ste na ga zadnjoj sjednici s radošću primili na znanje i obećali ga razmotriti mogli smo primijetili kako ste u međuvremenu u medijski prostor osim potpuno neargumentiranih napada na nas koji redovito na konstruktivan način sudjelujemo u radu gradskog vijeća i dajemo prijedloge pustili i svoje viđenje rješenja na koji način se obračunati s invazijom bankomata.

Predložili ste tri modela: balvan revoluciju, embargo na WC papir i uvođenje neke vrste spomeničke rente koja na žalost u okvirima koje propisuje zakon ne može niti blizu riješiti problem bankomata. Slijedom navedenog molimo Vas da još jedan put razmotrite mogućnost uvođenja plaćanja naknade za pristup bankomatima s javne površine, koja će biti ‘primjerene’ visine, što za sada predstavlja jedino moguće zakonito i učinkovito rješenje. Primjere odluka koje sadržavaju ovakav pristup rješavanju problema možete pronaći na Googlu, jer su se tome već ranije dosjetili neki hrvatski gradovi.

Također Vas molimo da na opetovano ponavljanje prijedloga s naše strane ne odgovorite napadom bez argumenata i optuživanjem tko je kriv za pošast bankomata samo zato sto smo mi ponudili prijedlog rješenja, jer svi mi koji smo birani od građana snosimo odgovarajući dio krivnje za ovakvo stanje, ali svakako nosimo i odgovornost da barem pokušamo riješiti problem – stoji u priopćenju vijećnika MOST-a.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist