Crna kronika

Luđački pohod na Korčuli: Mladići podmetnuli požar, provalili na brod, potom ukrali automobil i skrivili prometnu nesreću

Luđački pohod na Korčuli: Mladići podmetnuli požar, provalili na brod, potom ukrali automobil i skrivili prometnu nesreću

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Korčula dvojica mladića u dobi od 17 i 19 godina sumnjiče se za više kaznenih djela i to tešku krađu, pokušaj kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom i neovlaštenu uporabu tuđe pokretne stvari.
Sumnjiče se da su tijekom noćnih sati 17. ožujka u Vela Luci pokušali zapaliti tendu ugostiteljskog objekta, nakon čega su provalili na usidreni brod odakle su otuđili manju količinu alkoholnog pića. Potom su, krećući se pješke prema Blatu, stavili u pogon parkirano vozilo s kojim su skrivili prometnu nesreću koja je za posljedicu imala materijalnu štetu.

Zbog sumnje da su počinili navedena kaznena djela protiv dvojice osumnjičenih slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, a 17-godišnjak je kazneno prijavljen i za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama obzirom da je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je imao improvizirani sustav za proizvodnju marihuane, dvije posude sa tri stabljike indijske konoplje i jednu posudu s 21 sjemenkom indijske konoplje.

Pročitajte još

‘GASIRAO’ I BEZ DOZVOLE Rekorder tjedna s 2700 eura kazne

Dulist

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist