Crna kronika

LSD, OPIJUM, KOKAIN, SPEED… 53 osobe ‘pale’ s drogom na granici

LSD, OPIJUM, KOKAIN, SPEED... 53 osobe 'pale' s drogom na granici

U proteklih tjedan dana na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske 53 osobe zatečene su u posjedu manjih količina marihuane, hašiša, ecstasya, speeda, halucinogenih gljiva, opijuma, kokaina, indijske konoplje, LSD-a, MDM-a, crystal metha, kratoma i tableta koje se nalaze na popisu droga.

Radi se o 15 hrvatskih i 38 stranih državljana kod kojih je droga najvećim dijelom pronađena prilikom ulazne, odnosno izlazne granične kontrole na graničnim prijelazima i na području Dubrovnika, Metkovića, Pelješca i Cavtata. Pronađena droga je uz potvrdu oduzeta, a svi hrvatski i strani državljani su prekršajno ili kazneno sankcionirani.

Iz policije izdvajaju slučaj zapljene tri stabljike indijske konoplje, visine od 130 do 167 cm, koja je tijekom jučerašnjeg dana pronađena na poljoprivrednoj parceli u Metkoviću. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je pronađenu indijsku konoplju uzgajao 35-godišnjak kod kojeg je pronađena i manja količina marihuane i sjemenke indijske konoplje.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama policija protiv 35-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Pročitajte još

U hotelu Vis 2 pronađeno beživotno tijelo muške osobe

Dulist

TUŽNA VIJEST Preminula je cijenjena arhitektica Olivera Bravačić

Dulist

Napustio nas je Ivo Jelić, jedan od osnivača dubrovačkog HDZ-a

Dulist