Natrag
18.3.2019 21:15

facebook

twitter

google

rss

dulist

„Loš sam plivač, ali obožavam Dubrovnik!“

20.6.2013 @ 14:27 Nikša Miletić dulist IN
3;3

Podijelite:

Proslavljeni slovenski skijaš i nekadašnja velika zvijezda jugoslavenskog sporta Bojan Križaj na odmoru je u Dubrovniku.

U društvu supruge Špele odmara se u dubrovačkom Hotelu Bellevue, a ekipa duLista 'uhvatila' ga je za kraći razgovor taman prije odlaska na izlet motociklom u organizaciji Gulliver Travela.
– Dubrovnik nam je omiljena destinacija i boljeg odmora zapravo nema. Odavno dolazim u Dubrovnik, još otkad sam prije rata ovdje održavao ljetne kampove. Svim Slovencima Dubrovnik je top destinacija – kazao je za duList slovenski skijaški as. Na jugu Hrvatske provest će sedam dana, a izleti motociklom po širem području čine mu se zanimljivima.

– Kao turisti smo tražili neku mogućnost da iznajmimo neki motocikl, jer Dubrovnik znamo još od prije, ali okolina nam je prilično nepoznata. Jučer smo bili u Kotoru, htjeli smo se popeti na Cetinje, ali bilo je prevruće pa smo se vratili u Dubrovnik. Želimo istražiti okolinu, dobro kulinarstvo, možda i uz čašu vina, a da ne govorim o povijesnim elementima ovog područja – kazao je Križaj.

Slavni 56-godišnji Slovenac poznat je kao sjajan skijaš, ostvario je i osam pobjeda u Svjetskom kupu, sve u slalomu. S tri godine je naučio skijati, no kakav je kao plivač?
– Loš! Oduvijek sam bio loš plivač. Volim skakati u more, ali i što prije izaći. Ne znam zašto su svi skijaši loši plivači. Mislim da jedino Ivica Kostelić uživa u moru, on je izuzetak, ali ja sigurno nisam. Provao sam sve vodene sportove, imam i bazen kod kuće, ali plivati ne volim. Zapravo, imam umjetni kuk, zbog kojeg ne smijem trčati, ali vozim bicikl i motocikl. Igram golf bez većih posljedica. Sve što može biti bolno i destimulativno sam odbacio – izjavio je Križaj.

Bojan Križaj nakon skijaške karijere okrenuo se biznisu u energetici, točnije obnovljivim izvorima energije.
– Imam tvrtku i u Hrvatskoj, Makedoniji, započinjem u Srbiji, mučim se u BiH. Imam partnere iz Njemačke i na opsnovi njihovog iskustva imamo know-how, dobru tehnologiju, a i volja je tu – istaknuo je Križaj, kojeg smo ostavili da uživa u svim čarima Dubrovnika i juga Hrvatske.

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana