Natrag
15.2.2019 23:04

facebook

twitter

google

rss

dulist

Lorencin zadovoljan početkom sezone

1.4.2013 @ 22:59 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

Prilikom posjeta Opatiji ministar turizma Darko Lorencin izrazio je zadovoljstvo početkom ove sezone.

– Uskrsni praznici su prva lastavica koja nam govori o narednoj turističkoj sezoni. Stoga rezultatima možemo biti vrlo zadovoljni ukoliko uzmemo u obzirom da u proteklih sedam, osam godina nije bilo ovako ranog Uskrsa. Osim toga, danas svatko raspolaže tehnologijama te sedam dana unaprijed može vidjeti kakvo će biti vrijeme. Posjetom i brojkama koje smo jutros dobili možemo biti više nego zadovoljni – kazao je ministar Lorencin.

Kako piše Novi list, posebno je istaknuo Primorsko-goransku županiju koja ima gotovo 10 posto bolje rezultate nego lani. Lorencin je također kazao kako su nešto slabiji podaci o dolascima i noćenjima turista u drugim županijama, pa tako i u Istri.

Što se tiče ostatka predsezone istaknuo je da turistički sektor čeka dugi travanj, ali s dobrom najavama rezervacija. Komentirajući što će biti s turističkom 'rupom' koja će uslijediti nakon uskrsnih blagdana, kazao je kako su se hotelijeri zajedno s turističkim zajednicama i lokalnim samoupravama pripremili na način da gostima organiziraju i ponude čitav niz sadržaja i događaja.

– Proaktivan pristup je priželjkivan i rezultate ćemo vidjeti. Takav pristup će osigurati da se u i travnju osigura razlog dolaska za turiste – dodao je ministar.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana