Aktualno

Lorencin zadovoljan početkom sezone

Prilikom posjeta Opatiji ministar turizma Darko Lorencin izrazio je zadovoljstvo početkom ove sezone.

– Uskrsni praznici su prva lastavica koja nam govori o narednoj turističkoj sezoni. Stoga rezultatima možemo biti vrlo zadovoljni ukoliko uzmemo u obzirom da u proteklih sedam, osam godina nije bilo ovako ranog Uskrsa. Osim toga, danas svatko raspolaže tehnologijama te sedam dana unaprijed može vidjeti kakvo će biti vrijeme. Posjetom i brojkama koje smo jutros dobili možemo biti više nego zadovoljni – kazao je ministar Lorencin.

Kako piše Novi list, posebno je istaknuo Primorsko-goransku županiju koja ima gotovo 10 posto bolje rezultate nego lani. Lorencin je također kazao kako su nešto slabiji podaci o dolascima i noćenjima turista u drugim županijama, pa tako i u Istri.

Što se tiče ostatka predsezone istaknuo je da turistički sektor čeka dugi travanj, ali s dobrom najavama rezervacija. Komentirajući što će biti s turističkom 'rupom' koja će uslijediti nakon uskrsnih blagdana, kazao je kako su se hotelijeri zajedno s turističkim zajednicama i lokalnim samoupravama pripremili na način da gostima organiziraju i ponude čitav niz sadržaja i događaja.

– Proaktivan pristup je priželjkivan i rezultate ćemo vidjeti. Takav pristup će osigurati da se u i travnju osigura razlog dolaska za turiste – dodao je ministar.

Pročitajte još

UGAŠEN POŽAR POVIŠE ZATONA Na terenu dežura 20 vatrogasaca

Dulist

NJIMA MINISTARSKE PLAĆE Vatrogasci i piloti kanadera su pravi heroji. Oni vole svoju zemlju

Dulist

POVIJESNA JEZGRA Euronet sluša konzervatore, mijenja izgled bankomata

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija