Hrvatska

LORENCIN U MOSKVI Traži se bolja turistička suradnja s Rusijom

Darko Lorencin

Tijekom drugoga dana službenog boravka na sajmu MITT u Moskvi, ministar turizma Darko Lorencin susreo se s Allom Manilovom, zamjenicom ruskog ministra kulture, koja je nadležna za područje turizma.

Lorencin i Manilova su razgovarali o konkretnim aktivnostima između Hrvatske i Rusije s ciljem uspostavljanja bolje i efikasnije međudržavne suradnje na području turizma:

– Rusko tržište za Hrvatsku predstavlja važno i strateško tržište. Ovdje smo zbog toga što shvaćamo njegov potencijal i zbog toga što želimo uspostaviti suradnju koja će biti još bolja i efikasnija. Do prošle smo godine s ruskog tržišta bilježili snažan rast turističkog prometa, a s uvođenjem viza te nekim drugim okolnostima koji se događaju na ruskom turističkom tržištu, moramo poduzimati dodatne mjere i aktivnosti kako bismo privukli ruske turiste i bili konkurentnija destinacija među ruskim turistima – rekao je ministar Lorencin.

Zamjenica ministra Manilova smatra kako Hrvatska ima sve preduvjete za realizaciju boljih turističkih rezultata s ruskog tržišta:
– Hrvatska je kao turistička destinacija itekako zanimljiva na ruskom tržištu, a smatram kako najviše prostora za napredak ima u razdobljima pred i posezone. Također, uvjerena sam kako će tješnija suradnja naše dvije zemlje uvelike pridonjeti realizaciji zajedničkih interesa.

Manilova je dodala kako Rusi najviše traže obiteljski odmor i zdravstveni turizam, te da im je izuzetno bitna topla dobrodošlica i usluge na ruskom jeziku.

Ministar Lorencin održao je i sastanak sa zamjenikom predsjednika Uprave Sberbanke, Sergejem Gorkovim, a s kojim je razgovarao o investicijskim mogućnostima u Republiku Hrvatsku. Ministar je u razgovoru istaknuo kako je Hrvatska vrlo zanimljivo tržište, ne samo za ruske turiste, nego i za ruske investitore.

Pritom je ministar spomenuo projekt Kupara za kojeg su interes iskazala i dva ruska investitora. Gorkov se složio s ministrom kako je Hrvatska vrlo zanimljiva ruskim turistima zbog sličnog jezika i kulture, ali i zbog ugodne klime. Dodao je kako Hrvatska, uz pojačane aktivnosti, svakako može konkurirati destinacijama poput Turske.

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist