Sport

‘London je izbrisao sva razočaranja u životu’

'London je izbrisao sva razočaranja u životu'

Mihovil Španja odlučio se povući iz svijeta sporta nakon osvojene brončane medalje u Londonu 2012. godine. Nakon godinu dana, progovara o svom sadašnjem životu za službenu stranicu Međunarodnog paraolimpijskog odbora.

U razogvoru za Paralympic.org, Španja se osvrnuo na činjenicu kako je izostao s Olimpijskih igara u Pekingu, te kako je sam sebe morao motivirati za London.

– Nakon odlaska iz Pekinga bez medalje oko vrata, motivirao sam se da mogu učiniti takvo nešto. Teško je pričati o mojim nadama prije Londona, no znao sam da sam u 'punoj formi' jer smo trener i ja učinili sve što je bilo u našoj moći da me pripremimo za moju četvrtu Paraolimpijadu.

Na Paraolympics.org opisuje se cijela Mihova karijera od malih nogu, te njegovi uspjesi, no kako sam ističe, ništa nije usporedivo s Londonom 2012. godine.

-Imao sam puno razočaranja u životu, no London ih je sve 'izbrisao' – naglašava Španja za Paraolympics.org.

-Bio je to zadnji istup u mojoj karijeri, a trebao je biti učinjen sa stilom. Ne mogu zamisliti bolji način za završiti osim s Paraolimpijskom medaljom u mojim rukama. Za mene to nije samo jedna medalja, već simbol mog strpljenja i vjere da se mogu ponoviti nakon Atene 2004. godine.  

– Izabrao sam 2012. kao godinu za 'oproštajku' i pogodio sam jackpot – ističe Španja, te dodaje kako je London razbio mnoge granice zbog činjenice kako se prenosi u više od sto tinu zemalja.

No, London je za njega bio početak nečeg većeg u Hrvatskoj. Po prvi puta, Hrvatska televizija prenosila je uživo Paraolimpijadu i upravo on, kaže, imao je čast biti prvi.

Više o njegovom intervjuu pročitajte na stranicama Paraolympics.org, a u duhu Mihovih riječi: 'Sve je u sposobnosti, zar ne?'
 

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr