Aktualno

“Lokalni moćnici pogodovali su izmjenama!”

U raspravi o županijskom prostornom planu Marija Kojaković, predsjednica Društva arhitekata Dubrovnik, istaknula je kako cijela županija nema procjenu utjecaja na okoliš, što je veliki nedostatak.

– Dosad ništa nemamo čime bismo cjelovito sagledali prostor za razvoj, projekte i izgradnju. Posebno na području Neretve. To je neophodno – kazala je Kojaković, dodavši kako nijedna studija ne bi prihvatila brzu cestu iznad Dubrovnika.

– Cesta bi narušila sliku grada, a magistrala do Zatona danas je gotovo ulica. Djelomično prihvaćanje cesta nije na stručnoj razini – kazala je Kojaković, dodavši kako su mišljenja ministarstava 'kopetentnija od lokalnih vlasti'.

Antun Mrgudić, vijećnik u Općinskom vijeću Orebića naglasio je kako su ciljane izmjene u slučaju Orebića 'potpuno netransparentne' i donesene i krugu najviše petero ljudi, a tiču se u Lovištu najmanje 250 ljudi.
– Kao vijećnik nisam ovo nikad vidio na Vijeću, a ne mogu se načuditi stanju da je Općina prije dva i pol mjeseca prihvatio UPU Bili dvori, a da nitko od nadležnih nije rekao kako će taj plan trajati 3-4 mjeseca jer idu ove izmjene. To je nonsens koji čovjek ne može vjerovati – kazao je Mrgudić.
– Bitno se mijenja razvojni proces. Kako će hotel od 5 zvjezdica biti do kampa? Zona T1 do zone T3? Zna se kako su te zone nastale, lokalni moćnici su pogodovali. Sad se traži dopuna T3 zbog čega projekt postaje upitan – istaknuo je. S njim su se složili predstavnici stanovnika Lovišta, kojih se u svim izmjenama 'ništa ne pita'.
Odgovoreno mu je kako županija komunicira s jedinicama lokalne samouprave.
– Dobili smo uvjeravanje da je ta T3 zona tu privremeno dok se ne ostvari investicija – odgovorila mu je Marina Oreb.

Pročitajte još

IMA RJEŠENJE OD VELJAČE Investitoru se očito ne žuri sanirati deponij u Brsečinama

Dulist

PRIPREMITE SE! Stiže nam još jedan toplinski val

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija