Aktualno

“Lokalni moćnici pogodovali su izmjenama!”

"Lokalni moćnici pogodovali su izmjenama!"

U raspravi o županijskom prostornom planu Marija Kojaković, predsjednica Društva arhitekata Dubrovnik, istaknula je kako cijela županija nema procjenu utjecaja na okoliš, što je veliki nedostatak.

– Dosad ništa nemamo čime bismo cjelovito sagledali prostor za razvoj, projekte i izgradnju. Posebno na području Neretve. To je neophodno – kazala je Kojaković, dodavši kako nijedna studija ne bi prihvatila brzu cestu iznad Dubrovnika.

– Cesta bi narušila sliku grada, a magistrala do Zatona danas je gotovo ulica. Djelomično prihvaćanje cesta nije na stručnoj razini – kazala je Kojaković, dodavši kako su mišljenja ministarstava 'kopetentnija od lokalnih vlasti'.

Antun Mrgudić, vijećnik u Općinskom vijeću Orebića naglasio je kako su ciljane izmjene u slučaju Orebića 'potpuno netransparentne' i donesene i krugu najviše petero ljudi, a tiču se u Lovištu najmanje 250 ljudi.
– Kao vijećnik nisam ovo nikad vidio na Vijeću, a ne mogu se načuditi stanju da je Općina prije dva i pol mjeseca prihvatio UPU Bili dvori, a da nitko od nadležnih nije rekao kako će taj plan trajati 3-4 mjeseca jer idu ove izmjene. To je nonsens koji čovjek ne može vjerovati – kazao je Mrgudić.
– Bitno se mijenja razvojni proces. Kako će hotel od 5 zvjezdica biti do kampa? Zona T1 do zone T3? Zna se kako su te zone nastale, lokalni moćnici su pogodovali. Sad se traži dopuna T3 zbog čega projekt postaje upitan – istaknuo je. S njim su se složili predstavnici stanovnika Lovišta, kojih se u svim izmjenama 'ništa ne pita'.
Odgovoreno mu je kako županija komunicira s jedinicama lokalne samouprave.
– Dobili smo uvjeravanje da je ta T3 zona tu privremeno dok se ne ostvari investicija – odgovorila mu je Marina Oreb.

Pročitajte još

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

POMOZIMO MALENOM ROKU Trogodišnjaku dijagnosticiran tumor na mozgu

Dulist