Natrag
20.2.2019 00:16

facebook

twitter

google

rss

dulist

“Lokalni moćnici pogodovali su izmjenama!”

11.3.2013 @ 17:47 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

U raspravi o županijskom prostornom planu Marija Kojaković, predsjednica Društva arhitekata Dubrovnik, istaknula je kako cijela županija nema procjenu utjecaja na okoliš, što je veliki nedostatak.

– Dosad ništa nemamo čime bismo cjelovito sagledali prostor za razvoj, projekte i izgradnju. Posebno na području Neretve. To je neophodno – kazala je Kojaković, dodavši kako nijedna studija ne bi prihvatila brzu cestu iznad Dubrovnika.

– Cesta bi narušila sliku grada, a magistrala do Zatona danas je gotovo ulica. Djelomično prihvaćanje cesta nije na stručnoj razini – kazala je Kojaković, dodavši kako su mišljenja ministarstava 'kopetentnija od lokalnih vlasti'.

Antun Mrgudić, vijećnik u Općinskom vijeću Orebića naglasio je kako su ciljane izmjene u slučaju Orebića 'potpuno netransparentne' i donesene i krugu najviše petero ljudi, a tiču se u Lovištu najmanje 250 ljudi.
– Kao vijećnik nisam ovo nikad vidio na Vijeću, a ne mogu se načuditi stanju da je Općina prije dva i pol mjeseca prihvatio UPU Bili dvori, a da nitko od nadležnih nije rekao kako će taj plan trajati 3-4 mjeseca jer idu ove izmjene. To je nonsens koji čovjek ne može vjerovati – kazao je Mrgudić.
– Bitno se mijenja razvojni proces. Kako će hotel od 5 zvjezdica biti do kampa? Zona T1 do zone T3? Zna se kako su te zone nastale, lokalni moćnici su pogodovali. Sad se traži dopuna T3 zbog čega projekt postaje upitan – istaknuo je. S njim su se složili predstavnici stanovnika Lovišta, kojih se u svim izmjenama 'ništa ne pita'.
Odgovoreno mu je kako županija komunicira s jedinicama lokalne samouprave.
– Dobili smo uvjeravanje da je ta T3 zona tu privremeno dok se ne ostvari investicija – odgovorila mu je Marina Oreb.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana