Kultura

Ljubavni stihovi za udrugu za Down sindrom

Ljubavni stihovi za udrugu za Down sindrom

Humanitarni koncert Večer ljubavne poezije održana je u Kneževom dvoru u sklopu Festivala „Ana u Gradu“.

 
Uz zvuke violončela Ane Rucner i harfe Marije Mlinar, ljubavne stihove kazivali su Milka Podrug Kokotović, Anja Šovagović Despot, Luko Paljetak i Boris Miholjević. Na drugom koncertu Festivala „Ana u Gradu“ Anina glazba sljubila se s raznovrsnom poezijom, od poslanice sv. Pavla Korinćanima, preko riječi Antuna Branka Šimića i Ivana Smaniga do pučkih stihova i poezije dubrovačkog barda Luka Paljetka. Pjesme su interpretirali vrhunski hrvatski dramski umjetnici, a plesom ih dočarali dvoje mladih plesača, dok su glazbeni dio činila najnježnija djela klasične riznice. Ovaj spoj poezije, glazbe i plesa režirala je Paola Dražić Zekić.
 
Koncert je bio i humanitarnog karaktera pa su se ljubavni stihovi kazivali za Udrugu za Down sindrom Dubrovačko – neretvanske županije te je sav prihod od koncerta doniran spomenutoj udruzi. Na kraju koncerta, Ana Rucner je osobno predala ček Katiji Mišeta, predsjednici udruge. Na koncertu se prikupilo 5.000,00 kuna.
 
– Hvala svima što ste došli večeras, iskreno hvala ovim predivnim umjetnicima što su mi ukazali ogromnu čast svojim sudjelovanjem na Festivalu. Želja je bila upriličiti jednu zanimljivu umjetničku večer i napraviti nešto plemenito pa smo prihod od ovog koncerta namijenili Udruzi za Down sindrom Dubrovačko neretvanske županije. Prije par mjeseci sam sudjelovala u predivnoj humanitarnoj večeri koju je organizirala moja prijateljica Marina Sršen upravo za pomoć ovoj udruzi i to me ponukalo da joj se pridružim i nastavim istom mjerom. Iako se radi o skromnom iznosu, vjerujte prikupljen je od srca i nadamo se da će pomoći u radu vaše udruge – rekla je Ana Predajući, predajući ček Katiji Mišeta.
 

Ulaznice za večerašnji koncert u Kneževom dvoru u našoj nagradnoj igri osvojil ja Vesna Babarović

Festival se nastavlja večeras, 23. lipnja koncertom pod nazivom „U ritmu tanga“, u izvedbi gudačkog kvarteta Rucner i Petera Soavea, bandoneonista svjetskog glasa. Ana Rucner na violončelu i Mady Soave koja će se publici predstaviti sa klasičnom harmonikom gosti su koncerta.
 

Nedjelja u ex Divinae Follie
Završni koncert Festivala održat će se na Babinom kuku, u prostoru bivšeg disco cluba Divinae Follie, izvedbom  klasike, rocka i cross over skladbi gdje će Ana Rucner nastupiti uz mnoštvo gostiju. Koncertu će prisustvovati studenti glazbene akademije u Zagrebu na čelu sa gudačkim kvartetom Rucner, Mario Rucner na violi, FA Linđo, klapa Subrenum, Srebrna krila a sve pod dirigentskom palicom Thomasa Buritcha.
Završni koncert festivala je također poklon građanima i posjetiteljima Dubrovnika te će ulaz biti slobodan.

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist