Natrag
25.4.2019 08:01

facebook

twitter

google

rss

dulist

Ljubav treba prepoznati

15.2.2012 @ 0:55 Baldo Marunčić Kultura
12;12

Podijelite:

Ne može se objasniti što je to biti zaljubljen. To možda najbolje znaju ptice na grani, kojima je danas dan ženidbe. Večeras želimo vaša srca i duše i ostale dijelove tijela ispuniti poezijom 

– kazao je akademik Luko Paljetak u uvodu večeri ljubavne poezije, koju je povodom Valentinova za sve sadašnje i buduće zaljubljene organizirao dubrovački ogranak Matice hrvatske.
Paljetak je naglasio kako onome što će čuti svatko od nazočnih može pridodati neki unutrašnji stih i tako „obogatiti onu vječnu, latentnu, ali konstantnu, neugasivu, trajnu i spasonosnu poeziju svijeta“.

– Ovaj ljubavlju nadahnut i prožet prostor ispunili smo ljubavlju, ponajviše vašom, koja je negdje u vama, drijema i čeka svoj pravi trenutak. Ljubavi će biti zauvijek, treba je samo znati prepoznati. Večeras smo barem nakratko  ili nadugo ljubav prepoznali – zaključio je akademik Luko Paljetak.

Na repertoaru lijepo posjećene večeri ljubavne poezije bili su sve redom veliki pjesnici: Ivo Vojnović, William Shakespeare, Vladimir Nazor, Pablo Neruda, Oscar Wilde i Wislawa Szymborska.

Njihove pjesme čitali su dramski umjetnici Glorija Šoletić i Slaven Špišić, a u glazbenom dijelu programa nastupio je kantautor Darko Matičević.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana