Vaše vijesti

LJUBAV SE ISKAZUJE NA DRUGE NAČINE Nepoznati vandal išarao grafit na stijenama uz lapadsko šetalište

Netko se zaigrao s bočicom spreja i na stijenama uz Šetališe Nika i Meda Pucića ostavio ružan grafit, upozorio nas je sugrađanin Igor Legaz.

Ovakav čin za svaku je osudu, tim više jer Gradska uprava proteklih nekoliko mjeseci nastoji lapadsko šetališe dotjerati kako bi bilo ugodnije za korištenje Dubrovčanima i njihovim gostima. Podsjetimo, radovi su krenuli još u veljači. Ugovorena vrijednost investicije iznosi 4.849.839,19 kuna s uključenim PDV-om, a odabrani izvođač je tvrtka TRAG d.o.o. Rok izvođenja radova je 150 kalendarskih dana od dana uvođenja izvođača u posao.

– Planirana je sanacija šetališta tipa lungo mare s ciljem sigurnog kretanja pješaka te omogućavanja pristupa i korištenja osobama s teškoćama u kretanju. Zadržat će se i naglasiti sve postojeće kvalitete prostora te će se omogućiti kvalitetnije korištenje.

Radovi obuhvaćaju sanaciju južnog podzida, uređenje partera, postavljanje novih tijela javne rasvjete, uređenje hidrantske mreže s podzemnim hidrantima, uređenje kupališta, te uklanjanje stare i postavljanje nove, karakteristične i tipizirane urbane opreme.

Sigurnosna ograda će se postaviti na svim otvorenim južnim dijelovima šetnice, u dužini od oko 750 metara. Pristup šetalištu omogućen je rampom sa Šetališta kralja Zvonimira na istoku te rampom i malobrojnim strmim stubištima s Ulice kardinala Stepinca na zapadu – poručili su svojevremeno iz Gradske uprave.

Pročitajte još

KLAUSTAR MALE BRAĆE Jedan od najčešćih ukrasa je simbol kugle

Dulist

MAJDA MILOGLAV Nikad napisano pismo mojoj prijateljici u Dubrovniku

Dulist

HVALA IM NA SVEMU! Nakon 50 dana intezivnog rada, ‘Ruka pomoći’ prestaje djelovati

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija