Zanimljivosti

LJUBAV PREMA NAŠOJ OBALI Kako je Gregor iz Maribora osmislio jedinstven portal s tisuću plaža

LJUBAV PREMA NAŠOJ OBALI Kako je Gregor iz Maribora osmislio jedinstven portal s tisuću plaža

Nedavno je predstavljen novi web portal BeachRex na kojem možete pronaći fotografije i informacije o brojnim plažama u Hrvatskoj, ali i u Francuskoj, Italiji te Španjolskoj. 

Lijepa naša jadranska obala duga je 1777 km i među trima je najrazvedenijim obalama u Europi, a zbog svojih se obilježja u stručnoj literaturi naziva dalmatinskom obalom.

Zbog toga ne iznenađuje veliki broj plaža koje su brojnim posjetiteljima naše zemlje među primarnim mjestima koje moraju posjetiti. Mariborčanin Gregor Balažić, pokretač portala, zaljubljen je u hrvatsku obalu još od djetinjstva i zato je svoju avanturu ‘prikupljanja’ fotografija započeo baš u Hrvatskoj. 

Na portalu BeachRex nalazi se više od 50.000 fotografija, 2500 video i 3D sfernih snimaka te pola milijuna različitih servisnih informacija o vrstama plaža, infrastrukturi i objektima na svakoj pojedinoj plaži. Dnevno ga pregleda između 1500 ljudi i uživa u snimkama koje je Gregor snimao četiri godine na svom 30.000 kilometara dugom putu duž jadranske obale, piše Lokalni.hr.
Više možete pročitati ovdje.

Pročitajte još

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist

Sretan rođendan dobrom duhu Grada, našem slavuju Gogi Bonačić!

Ivana Mijić Vulinović

NOVI TREND? U jednoj državi mlađima od 14 godina zabranjen pristup društvenim mrežama

Dulist