Natrag
26.4.2019 07:57

facebook

twitter

google

rss

dulist

LJUBAV INGE KAHLERT PREMA DUBROVNIKU Grad posjećuje 55 godina!

10.10.2016 @ 8:34 Mia Njavro Zanimljivosti

Podijelite:

Gospođa Inga Kahlert iz Njemačke već je, kaže, 55 godina u gradu. Posjećuje Dubrovnik od 1961., svake godine po dva puta, a u ovoj turi ostat će sve do sredine listopada.

I ovaj put, baš kao i prije dvije godine kad smo radili veliki razgovor s njome, našli smo ju na kavi u Orsana, gdje je svako jutro, kaže ‘Od devet, devet i po ujutro’! I ponosna je članica kluba za kojeg zna gotovo od početka svojih dolazaka.

Inače, ljubav prema Dubrovniku započela je posjetom s omladinskim kampom, a odmarali su se u Rašici, spavalo se u šatorima… Inga nikada nije ‘preskočila’ dolazak svom omiljenom gradu. Čak niti za vrijeme rata, kada je pomagala svojim prijateljima! Prije dvije godine nam je rekla, a i danas se toga ‘drži’, kako grad voli i cijeni, no kako bi se puno toga u njemu moglo bolje usmjeriti prema turizmu kojem težimo. Primjerice, držati grad čišćim.
-Puno se promijenio, a ne znam odgovoriti je li na bolje ili na gore – kao i svugdje na svijetu, mijenjaju se vremena, te je teško kazati kako je prije bilo bolje ili kako je sad gore – tada nam je bila otkrila Inga, a mi ju ostavljamo na kavi u Orsana, gdje joj se svatko javlja. Kaže, još se može kupati, pa će skoknuti koji put do Mandrača!

Komentari





O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana