Zanimljivosti

LJUBAV INGE KAHLERT PREMA DUBROVNIKU Grad posjećuje 55 godina!

LJUBAV INGE KAHLERT PREMA DUBROVNIKU Grad posjećuje 55 godina!

Gospođa Inga Kahlert iz Njemačke već je, kaže, 55 godina u gradu. Posjećuje Dubrovnik od 1961., svake godine po dva puta, a u ovoj turi ostat će sve do sredine listopada.

I ovaj put, baš kao i prije dvije godine kad smo radili veliki razgovor s njome, našli smo ju na kavi u Orsana, gdje je svako jutro, kaže ‘Od devet, devet i po ujutro’! I ponosna je članica kluba za kojeg zna gotovo od početka svojih dolazaka.

Inače, ljubav prema Dubrovniku započela je posjetom s omladinskim kampom, a odmarali su se u Rašici, spavalo se u šatorima… Inga nikada nije ‘preskočila’ dolazak svom omiljenom gradu. Čak niti za vrijeme rata, kada je pomagala svojim prijateljima! Prije dvije godine nam je rekla, a i danas se toga ‘drži’, kako grad voli i cijeni, no kako bi se puno toga u njemu moglo bolje usmjeriti prema turizmu kojem težimo. Primjerice, držati grad čišćim.
-Puno se promijenio, a ne znam odgovoriti je li na bolje ili na gore – kao i svugdje na svijetu, mijenjaju se vremena, te je teško kazati kako je prije bilo bolje ili kako je sad gore – tada nam je bila otkrila Inga, a mi ju ostavljamo na kavi u Orsana, gdje joj se svatko javlja. Kaže, još se može kupati, pa će skoknuti koji put do Mandrača!

Pročitajte još

Dubrovkinja Zrinka Ćorić jedna od 15 finalistica za Miss Universe Hrvatske

Dulist

I OTAC VLAHA BUKOVCA UZGAJAO DUDOV SVILAC ‘Ćaće je uza me čuvao bube’

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist