Natrag
25.9.2018 02:05

facebook

twitter

google

rss

dulist

‘LJUBAV I ŽIVOT ŽENE’ Bratoš: Ljepota se pronalazi u iskrenosti i autentičnosti

23.6.2018 @ 22:33 Dulist Kultura
17;17

Podijelite:

Izložba fotografija ‘Ljubav i život žene’ Dubrovkinje Mare Bratoš otvorena je u Art radionici Lazareti u subotu navečer.

-Tijelo i akt uvijek su bili u središtu mojih izložbi u proteklih 25 godina kroz desetogodišnje cikluse, kako bi se uočila promjena na tijelu, ali je ovaj put zbog trudnoće riječ o dvije godine, što se svakako uklapa u seriju. Izložba je intimna jer nisam sama na fotografijama, već je tu i drugo malo biće. Sve su fotografije jako intimne. Budući da se profesionalno bavim fotografijom, pristup snimanju nije bio ništa drukčiji nego inače, ali je drugo stanje ipak drugo stanje. Umjetnički pristup je ostao isti, ali ipak postoji osjetljivost teme. Iskrenost je pomogla da ne odem u nekom krivom smjeru – rekla je tom prilikom Mara Bratoš.

-Nikad u radu nikad ne gledam kakav će biti rezultat, već radim spontano. Bilo mi je lijepo čuti komentare da je rad iskren i autentičan. Fotografiju nikad ne uljepšavam, već pokušavam pokazati tijelo kakvo jest. U ovom slučaju to je drugo stanje. U toj iskrenosti, autentičnosti i sirovosti se pronalazi ljepota. Ljudsko tijelo je lijepo kakvo god da jest, samo ga treba pogledati s druge strane, a to je bio moj cilj – izjavila je Bratoš.

-Više smo puta izlagali Marine fotografije, a u nekoliko navrata njene autoaktove kao njena osobnu i intimnu priču. Hrabro se ogolila i pokazala što se događa i unutar nje same, a ne samo izvana. Ovaj put pratila je dnevnik svoje trudnoće sa svojom kćeri Pavlom. To je jedna jako lijepa, iskrena i dirljiva izložba – rekla je voditeljica Art radionice Lazareti Srđana Cvijetić.

Mara Bratoš rođena je u Dubrovniku, a 1998. godine diplomirala je na Akademiji za dramske umjetnosti u Zagrebu, na odsjeku Filmsko i TV snimanje. Radi kao profesionalni fotograf za HNK Zagreb te nekoliko revija i časopisa. Članica je ULUPUH-a, HZSU-a, HDFD-a i HDLU – Dubrovnik. Živi u Zagrebu.

Izložba ostaje otvorena do 13. srpnja 2018. godine.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana