DuList IN

LJETO U VALAMARU Uživajte u glazbenom putopisu kroz Dalmaciju uz klapu Iskon

Ljeto u Valamaru ovog tjedna donosi glazbeni putopis kroz Dalmaciju, priču o njezinoj novijoj glazbenoj prošlosti i sliku njezine glazbene sadašnjosti uz besplatni koncert klape Iskon u ovaj petak, 7. rujna s početkom u 21 sat na Trgu od fontane.

Klapa Iskon osnovana je prije 18 godina, a u svom dugogodišnjem djelovanju ostvarila je mnoge zapažene uspjehe na festivalima i raznim glazbenim manifestacijama u Hrvatskoj, suradnju na regionalnim turnejama s priznatim glazbenicima poput Gibonnija, Lukyja, grupom TBF te uspješno izvela samostalnu turneju u Izraelu i koncerte u svjetskim metropolama poput Pariza i Los Angelesa.

Klapa je prepoznatljiva široj javnosti po raznolikosti u izvedbama koje se protežu od dalmatinskog tradicionalnog izričaja do suvremenih žanrova s ciljem promoviranja baštine, a istodobno čuvajući fenomen klapskog pjevanja od komercijalnog ‘iskrivljavanja’.

Podsjetimo, besplatni koncert klape Iskon na kojem će svim posjetiteljima biti osiguran i besplatan parking neće označiti kraj ovogodišnjeg Ljeta u Valamaru jer će se za to ‘pobrinuti’ Prljavo kazalište u kampu Solitudo 14. rujna s početkom u 21 sat. Svi ljubitelji ovog kultnog rock benda ulaznice po cijeni od 90 kuna mogu kupiti na recepciji kampa Solitudo svakim danom od 7 do 22 sata.

Pročitajte još

PREMIJERA Priča o Orlandu kroz plesne pokrete Conviva oduševila i velike i male

Dulist.hr

VEČER KOMEDIJE NA KAMPUSU Nasmijte se do suza sa Željkom Pervanom

Dulist

Tko je zasjeo na Željezni tron? Ako čekate kraj GoT-a, ne otvarajte ovaj članak

Dulist