Natrag
23.4.2019 22:11

facebook

twitter

google

rss

dulist

LJETNO RAČUNANJE VREMENA Pripremite se za manjak sna, ali i duže dane!

25.3.2017 @ 10:12 Dulist Zanimljivosti

Podijelite:

Ljetno računanje vremena u 2017. godini počinje u nedjelju, 26. ožujka u 2 sata, tako što se pomicanjem za jedan sat unaprijed, vrijeme u 2 računa kao 3 sata.

U noći sa subote na nedjelju tako ćemo izgubiti jedan sat sna, ali ćemo zato dobiti duže dane. No, u posljednje vrijeme sve su češće rasprave o tome treba li ukinuti zimsko i ljetno računanje vremena. Tome u prilog svakako ide i mišljenje nekih znanstvenika koji tvrde kako pomicanje sata može imati posljedice po naše zdravlje.

Ukoliko mislite kako ćete zbog pomicanja sata biti pospani, tome možete doskočiti izbjegavanjem popodnevne kave i alkohola nekoliko dana prije, a može pomoći i isključivanje elektronskih uređaja i smanjenje rasvjete na dan mijenjanja sata. Također, smanjite temperaturu u sobi kako se ne biste budili tijekom noći. Uz ove savjete, u nedjelju čim se probudite uživajte na svježem zraku.

Iduća nedjelja ne donosi samo promjenu u jednom satu manje sna. Naime, vozače podsjećamo kako prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama tijekom ljetnog računanja vremena, na motornim vozilima danju ne moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla. Izuzetak su mopedi i motocikli, na kojima prilikom vožnje tijekom cijele godine moraju biti upaljena kratka svjetla.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana