Aktualno

LJETNO I ZIMSKO VRIJEME ‘Odzvonilo’ pomicanju kazaljki

Europska komisija objavila je danas prijedlog za ukidanje polugodišnjeg pomicanja sata u Europskoj uniji u 2019. godini, države članice imaju slobodu da odluče žele li zadržati ljetno ili zimsko računanje vremena.

U anketi Europske komisije o tome provedenoj od srpnja do kolovoza sudjelovalo je rekordnih 4,6 milijuna ljudi i velika većina izjasnila se protiv pomicanja kazaljki, prenosi index.hr

Zastupnik Davor Škrlec, kao član radne skupine Europskog parlamenta, koji se zalagao za ukidanje polugodišnjeg pomicanja sata u EU-u, u priopćenju pozdravlja odgovor Komisije na želje građana koji su se velikom većinom u provedenoj anketi izjasnili za ukidanje pomicanja kazaljki na satu.

-Prema prijedlogu Europske komisije, svaka država članica bi do travnja 2019. godine trebala odlučiti namjerava li trajno primjenjivati ljetno ili zimsko računanje vremena kako bi se olakšala tranzicija. Posljednje obvezno pomicanje sata na ljetno računanje vremena bilo bi u nedjelju, 31. ožujka 2019. Države članice koje se žele vratiti na zimsko računanje vremena mogle bi napraviti još jedno, posljednje polugodišnje pomicanje u nedjelju, 27. listopada 2019. Nakon tog datuma, polugodišnje promjene više ne bi bile moguće – poručuje Škrlec.

Pročitajte još

PARLAMENTARNI IZBORI 2020. Točno u ponoć počela izborna šutnja

Dulist

GRAĐEVINSKA INSPEKCIJA U TIJEKU Rešetar mora ukloniti sve nepravilosti u ex Hvarskoj ulici

Dulist

Lampioni ispred Albatrosa za žrtve koronakrize

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija