Natrag
22.2.2019 04:12

facebook

twitter

google

rss

dulist

LJETNIKOVAC KABOGA Stiže ‘Karneval životinja’!

30.9.2018 @ 6:33 Dulist.hr Kultura
3;3

Podijelite:

 

Besplatni koncert za djecu Karneval životinja koji je ovog ljeta izveden u okviru programa 69. Dubrovačkih ljetnih igara i bio praćen velikim interesom publike svih generacija, održat će se ponovno u suradnji sa zakladom Caboga Stiftung, i to večeras te 25. studenoga u 18 sati u ljetnikovcu Bunić Kaboga.

Uz dubrovačke glazbenike koji izvode ovo popularno Saint-Saënsovo djelo, u ulozi pripovjedačice je dramska umjetnica Srđana Šimunović.

Karneval životinja najpoznatije je glazbeno djelo koje nalazi put do publike djece diljem svijeta. Skladatelj ovoga djela, Francuz Camille Saint-Saëns rođen je prije gotovo 200 godina u Parizu i jedan je od umjetnika koji su poznati kao ‘čudo od djeteta’. Kao odrastao i cijenjen skladatelj, dok je s prijateljima boravio na odmoru u Austriji, odlučio se znalački našaliti u zoološkoj fantaziji pod naslovom Karneval životinja.

Kroz različite dijelove ove deskriptivne skladbe pune humora i satire, uspio je glazbeno komentirati kolege skladatelje, svoja vlastita djela pa i glazbene kritičare (u stavku posvećenome životinjama s dugim ušima). Svaki od 14 stavaka Karnevala životinja posvećen je jednoj životinji ili skupini životinja i gotovo svi dijelovi kriju citate ili glazbene osvrte na druga poznata glazbena djela.

Besplatne ulaznice za današnju izvedbu preuzimaju se u Festivalskoj palači od 9 do 12 sati. Osiguran je i besplatan prijevoz autobusom koji s Pila polazi u 17.30 sati i staje na stanici u Vukovarskoj ulici.

Komentari

O autoru: Dulist.hr


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana