Natrag
21.3.2019 02:40

facebook

twitter

google

rss

dulist

LJETNI RED LETENJA U Dubrovniku je gotovo 20 posto više novih redovnih linija

8.4.2018 @ 21:35 Dulist Hrvatska

Podijelite:

U 2018. godini, u razdoblju od 25. ožujka do 27. listopada, uvedeno je više od 70 novih redovnih linija, dok je rast ukupnog broja rotacija 15 posto u odnosu na 2017. godinu.

Navedeni rast predstavlja povećanje broja rotacija s 29.843 rotacije u 2017. na više od 34.400 rotacija u 2018. godini, a analizirajući ljetni raspored letenja po destinacijama, prema apsolutnom broju najavljenih novih rotacija prednjači Split s povećanjem od 27,7 posto.

Na drugom je mjestu Dubrovnik s povećanjem od 19,6 posto, dok se na trećem mjestu nalazi Zagreb s rastom od 6 posto.

Dubrovnik je povezan novim letovima easyJeta s Napuljem, Venecijom i Londonom, dok je letovima TUI-ja povezan s Nottinghamom, Newcastleom i Deauvilleom. Tako je Split u ovoj godini, između ostalih, također povezan i novim letovima prijevoznika Volotea s Nicom, Palermom i Bergamom, dok je letovima Thomas Cooka povezan s Londonom, Bristolom i Glasgowom, odnosno s Düsseldorfom i Hannoverom kroz linije Condora.
Zagreb je novim letom Air Canade povezan s Torontom, dok je Croatia Airlines uvela novu liniju do Dublina. Vesele i nove linije prema Zadru koji je povezan letovima Ryanaira s Frankfurtom, Bremenom i Allgäu Memmingenom (Bavarska), kao i nove linije prema Puli koja je povezana letovima easyJeta s Baselom, Milanom, Berlinom, Liverpoolom i Londonom.

Gledajući po emitivnim tržištima, najviše je rotacija planirano između Njemačke i Hrvatske (+10 posto u odnosu na prošlu godinu), a potom slijede veze s Ujedinjenom Kraljevinom (+8 posto), Francuskom (+7 posto), Italijom (+39 posto) i Švicarskom (+25 posto). Početak ovogodišnje ljetne sezone letova, koja u prvom tjednu bilježi znatno više rotacija nego li je to bio slučaj prošle godine, dodatni je pokazatelj značajnijeg jačanja aviolinija u ovoj godini. Naime, u prvom će tjednu biti aktivno čak 536 rotacija, što naspram 451 rotacije u prvom tjednu prošle godine predstavlja rast od 19 posto. Najviše novih rotacija u prvom tjednu bilježe zračne luke Dubrovnik, Zagreb i Split.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana