Kultura

Ljetne igre predstavljene u Kini

Ljetne igre predstavljene u Kini

Dubrovačke ljetne igre predstavljene su u Kini u sklopu Međunarodnog kulturnog sajma u Šangaju te na Pekinškom Forumu predstavnika jugoistočnih europskih festivala.

Promocija Igara te razgovori o razmjeni klturnih projekata odvijali su se na poziv Ministarstva kulture Narodne republike Kine, te u organizaciji iste.

Ljetne igre bile su jedini hrvatski predstavnik na kulturnom sajmu, koji je u tri dana okupio više stotina predstavnika kulturnih institucija.
Ivanamedo Bogdanović održala je u Šangaju prezentaciju na temu "Marketing i odnosi s javnošću Dubrovačkih ljetnih igara", te je u sklopu foruma razgovarala i o mogućim gostovanjima u Dubrovniku.

Forum je okupio brojne sveučilišne profesore i studente, direktore kineskih festivala, opernih, kazališnih i drugih kulturnih institucija, veleposlanike brojnih europskih zemalja te medije. Također, u istaknutim kineskim medijima objavljeno je više od pedeset napisa o forumu.
Dubrovačke ljetne igre odabrane su kao jedini festival iz Hrvatske i tako stale uz bok uglednim europskim festivalima poput onih iz Budimpešte, Praga, Ohrida, Vilniusa, Varne i ostalih festivala.

Pročitajte još

OKRUGLI STOL ‘Neznanje je najveća prepreka za očuvanje povijesnog identiteta’

Dulist

NOVA KNJIGA MARA JOVIĆA ‘Totus tuss’ – filozofski osvrt na vječne teme

Dulist

BESPLATNI CVJETNI KONCERT Povodom Dana planeta Zemlje manifestacija u Ljetnikovcu Crijević Pucić

Dulist