Zanimljivosti

Ljetna škola na Koločepu

Hanns-Seidel-Stiftung, Centar za međunarodne studije i Atlantsko vijeće već tradicionalno organiziraju ljetnu školu za mlade lidere iz Hrvatske i regije. Jučer navečer počela je s radom 12. po redu ljetna škola se održava pod nazivom 'Nova uloga euroatlantizma'.

Škola traje od 15. do 20. srpnja u Hotelu vila Koločep.

Ciljna skupina ovogodišnje ljetne škole je tridesetak mladih lidera iz uprave, politike, znanosti i medija iz Hrvatske i zemalja jugoistoka Europe. Kroz niz predavanja, rasprava i radionica mladi će sudionici imati priliku produbiti svoja znanja o budućnosti euroatlantskih odnosa, akterima globalne politike, transatlantizmu i američkoj vanjskoj politici te regionalnoj suradnji u procesu pristupanja EU i NATO-u. Cilj ovih ljetnih škola je mladim čelnicima iz zemalja jugoistočne Europe približiti proces euroatlantskih integracija te poticati dijalog i umrežavanje mladih sudionika raznih zemalja.
Ljetnja škola na Koločepu – otoku znanja već je godinama središte okupljanja mladih lidera iz regije te nastoji povezati buduće vođe i educirati ih o globalnim geopolitičkim procesima. Ideja ove edukativne ljetne škole jest zajedničkim snagama pokušati doći do novih saznanja i rješenja gorućih pitanja, ponajprije u regiji ali i šire.

Predavači na ovogodišnjoj ljetnoj školi redom su renomirani znanstvenici, diplomati ili političari – tako će među ostalim predavanje mladim liderima održati g. Valentin Gescher, zamjenik veleposlanika SR Njemačke u Republici Hrvatskoj, prof. Jim Seroka sa Auburn University iz Alabame, dr.Arnold Kammel, glavni tajnik AIES-a i međunarodni stručnjak za područje vanjske politike i sigurnosti, te g. dr. Iulian Fota, savjetnik rumunjskog predsjednika za pitanja vanjske politike i nacionalne sigurnosti.

Nadamo se kako ćemo pridonijeti razvoju međusobnog dijaloga na ovim prostorima i pomoći stvoriti sposobne lidere za bolju budućnost.

Pročitajte još

OLDTIMERI NA STRADUNU Najveću pažnju privukao crni Ford Ranchero

Dulist

‘VALJDA ĆE SE I NAS PITATI’ Župan: Nema žurbe za imenom, svi most već znaju kao ‘Pelješki most’

Dulist

VIŠE OD STO PRIJAVLJENIH Mališani saznali kako napraviti robomehaničku ruku

Dulist.hr

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija