Natrag
19.2.2019 01:48

facebook

twitter

google

rss

dulist

Ljetna škola na Koločepu

16.7.2013 @ 13:56 Mia Njavro Zanimljivosti

Podijelite:

Hanns-Seidel-Stiftung, Centar za međunarodne studije i Atlantsko vijeće već tradicionalno organiziraju ljetnu školu za mlade lidere iz Hrvatske i regije. Jučer navečer počela je s radom 12. po redu ljetna škola se održava pod nazivom 'Nova uloga euroatlantizma'.

Škola traje od 15. do 20. srpnja u Hotelu vila Koločep.

Ciljna skupina ovogodišnje ljetne škole je tridesetak mladih lidera iz uprave, politike, znanosti i medija iz Hrvatske i zemalja jugoistoka Europe. Kroz niz predavanja, rasprava i radionica mladi će sudionici imati priliku produbiti svoja znanja o budućnosti euroatlantskih odnosa, akterima globalne politike, transatlantizmu i američkoj vanjskoj politici te regionalnoj suradnji u procesu pristupanja EU i NATO-u. Cilj ovih ljetnih škola je mladim čelnicima iz zemalja jugoistočne Europe približiti proces euroatlantskih integracija te poticati dijalog i umrežavanje mladih sudionika raznih zemalja.
Ljetnja škola na Koločepu – otoku znanja već je godinama središte okupljanja mladih lidera iz regije te nastoji povezati buduće vođe i educirati ih o globalnim geopolitičkim procesima. Ideja ove edukativne ljetne škole jest zajedničkim snagama pokušati doći do novih saznanja i rješenja gorućih pitanja, ponajprije u regiji ali i šire.

Predavači na ovogodišnjoj ljetnoj školi redom su renomirani znanstvenici, diplomati ili političari – tako će među ostalim predavanje mladim liderima održati g. Valentin Gescher, zamjenik veleposlanika SR Njemačke u Republici Hrvatskoj, prof. Jim Seroka sa Auburn University iz Alabame, dr.Arnold Kammel, glavni tajnik AIES-a i međunarodni stručnjak za područje vanjske politike i sigurnosti, te g. dr. Iulian Fota, savjetnik rumunjskog predsjednika za pitanja vanjske politike i nacionalne sigurnosti.

Nadamo se kako ćemo pridonijeti razvoju međusobnog dijaloga na ovim prostorima i pomoći stvoriti sposobne lidere za bolju budućnost.

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana