Natrag
20.2.2019 04:16

facebook

twitter

google

rss

dulist

Ljepota prirode uz dobro iće i piće

5.7.2013 @ 16:47 Mia Njavro Zanimljivosti
5;5

Podijelite:

Nije baš ni ludo malo u ove prve ljetne dane gužvi i vrućina iz Dubrovnika pobjeći u tek malo više od pola sata vožnje do Popova polja i obići neke prirodne ljepote tog kraja, te naravno uživati u izvanrednom iću i sjajnom piću.

Turizam i ugostiteljstvo u zadnje vrijeme u dva mjesta Popova polja, Ravnom i Zavali, doživljava pravi bum! Uz samu znanu i jako lijepo uređenu špilju Vjetrenicu, u središtu mjesta Zavala, preuređena je nekadašnja željeznička stanica u kojoj je od nedavno gostionica „Zavala“. Izvanredan pogleda na okolni kraj, sjajna posluga, hrana i ambijent, uz obavezni obilazak uređenih podruma, nekadašnjih skladišta za ugljen. A nakon tog, đir do Ravnog, opet do stare željezničke stanice, koju je Dragan Čokljat preuredio u vrhunski Wine bar. Godinama zapušten objekt, u ratu potpuno uništen i devastiran, Dragan je učinio atrakcijom već pri samom ulasku unutra. Podrumi, također nekad skladište ugljena, izuzetan su atraktivan prostor u kojem bi se mogli snimati filmovi sa temom srednjeg vijeka ili možda čak i neke scene „Igre prijestolja“!  

Ponuda vrhunskih hercegovačkih vina, ambijent s ugodnim hlađenjem zatvorenog, a opet predivnog vinskog podruma,  poziv su koji se ne odbija. I za kraj, za rashlađenje, Vjetrenica. Prirodna bajka ispod zemlje, uređena šetnica i sjajan vodič, Helena, koja u toj akustici svojim gostima često i prelijepo zapjeva, kao neka vila. Dovoljno za pobjeći iz gradskih gužvi u ove vruće ljetne dane. 

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana