Politika

LISTA ILI KANDIDAT Evo kako ste glasovali

LISTA ILI KANDIDAT Evo kako ste glasovali

Analizirajući rezultate jučerašnjih prijevremenih izbora za gradonačelnika i Gradsko vijeće zanimljivo je vidjeti jesu li bolje prošli kandidati pojedinačno ili liste čiji su bili nositelji.

I dok su Andro Vlahušić i Mato Franković sa svojim kandidatima za zamjenike prošli puno bolje nego koalicijske im liste za Gradsko vijeće, to se ne može reći za Pera Vićana. Vićan kao kandidat osvojio je manje glasova nego lista DDS-a čiji je bio nositelj.

Vićanov DDS sinoć je ostvario uspjeh dobivši četiri vijećnička mandata u odnosu na dosadašnja tri, a spomenimo i kako im je za peti mandat nedostajalo 30-ak glasova. No, ‘Nesavršen, ali sa stilom’ kao kandidat za gradonačelnika osvojio je naklonost 2708 Dubrovčana dok je njegova lista dobila 170 glasova više od njega samoga.

No, sam Vićan takvu je situaciju prokomentirao u izbornoj noći:

– Svi koji misle da je DDS samo Pero Vićan, sad su se uvjerili da to nije tako.

Podbacili su i srđevci, koji su se zadnje dvije godine bili profilirali na dubrovačkoj političkoj sceni. Lista KLGB Zajedno za Grad je, naime, osvojila manje glasova nego kandidat im za gradonačelnika Maro Kristić, inače bivši laburist, koji je također zadnje dvije godine aktivan u Gradskom vijeću. Moglo bi se zaključiti kako je Kristić očito ostavio bolji dojam u svojim vijećničkim nastupima nego sami Srđevci.

Ovdje spomenimo i kako su laburisti i srđevci u prošlom sazivu Gradskog vijeća zajedno imali šest mandata, dok su sada ujedinjeni na listi KLGB Zajedno za Grad osvojili tek tri.

Na kraju, dotaknimo se i kandidata Živog zida Hrvoja Kukuljice. Iako Živi zid nije prešao izborni prag, lista je s 534 glasa prošla bolje od samog Kukuljice, za kojega je glasovalo tek 382 ljudi.

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] MATO FRANKOVIĆ HDZ je u Dubrovniku apsolutni pobjednik!

Dulist

U Petilovrijence tek pomalo pristižu članovi HDZ-a

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ (SDP) Idu nam na ruku rezultati izlaznih anketa. HDZ je u problemu

Dulist.hr