Županija

LIPANJSKE TURISTIČKE BROJKE Podbacio hotelski smještaj u Orebiću

Tijekom lipnja u turističkim odredištima na području Dubrovačko-neretvanske županije, a prema evidenciji turističkih zajednica gradova i općina, ostvaren je promet od 205.738 dolazaka i 858.499 noćenja što je 5 posto više dolazaka i 2 posto više noćenja nego u lipnju prošle godine.

Od početka godine do kraja lipnja registrirano je 485.101 dolazaka i 1.767.592 noćenja, što predstavlja porast u dolascima od 6 posto, a u noćenjima od 4 posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine. Domaći turisti su ostvarili 11 posto više, a strani turisti 3 posto više noćenja nego u istom razdoblju 2014. godine.

Najviše noćenja su ostvarili turisti iz Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke, Hrvatske, Francuske, SAD-a, BiH, Finske, Poljske, Švedske, Koreje, Španjolske itd.

Od početka godine u hotelskom smještaju je ostvareno 1.139.803 noćenja što je na jednakoj razini kao prethodne godine, dok je u u kućanstvima ostvareno 492.500 noćenja što predstavlja porast od 13 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Značajnije smanjenje turističkog prometa ostvareno je u Orebiću (u hotelskom smještaju), dok je u većini drugih turističkih odredišta ostvaren porast prometa.

Pročitajte još

LASIĆ ČESTITAO VATERPOLISTIMA Svaki uspjeh konavoske djece potvrda je našeg rada

Dulist

KUD ‘ŠOKADIJA’ Slavonski ples i pjesme odjekivat će Konavlima

Dulist

USUSRET NOVOJ ŠKOLSKOJ GODINI Općina subvencionira prijevoz župskim učenicima

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija