Aktualno

LIPANJ TOPLIJI OD PROSJEKA Očekuje nas još jedan toplinski val

LIPANJ TOPLIJI OD PROSJEKA Očekuje nas još jedan toplinski val

Pred nama je još jedan toplinski val čiji će vrhunac biti sutra na kopnu, dok će vrućina na moru još potrajati i vrhunac dosegnuti sredinom tjedna.

Sunčano i vruće bit će na širem dubrovačkom području, uz toplu i vrlo toplu noć. Za dubrovačko je područje sutra izdano žuto upozorenje i maksimalna tempertura do 33 celzijeva stupnja. Budite na oprezu, mogući su zdravstveni rizici među osjetljivom populacijom, ponajprije kod starijih i kod male djece.Osvježenje se može potražiti u moru čija je temperatura oko 25°C, kako ističe HRT. Danju će puhati slab do umjeren jugozapadni i zapadni, prema otvorenom i sjeverozapadni vjetar.

Na Jadranu sljedećih dana pretežno sunčano i vruće, ponegdje i vrlo vruće. Pritom će i noći biti tople, ponegdje i vrlo tople. U četvrtak će i na Jadranu vrućina popustiti.

Dakle, srpanj će početi s vrućim i vrlo vrućim vremenom. Lipanj je, prema još neslužbenim podacima, posvuda bio za 3 do 4°C topliji od prosjeka, a količina kiša bila je neravnomjerno raspoređena. Više kiše u odnosu na prosjek bilo je ponegdje na istoku zemlje, a osjetno manje na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije.

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist