Aktualno

Linić u utorak objavljuje listu poreznih dužnika

Linić u utorak objavljuje listu poreznih dužnika

Čak 16 tisuća hrvatskih tvrtki, 31 tisuća obrtnika te čak 85 tisuća građana naći će se na popisu poreznih dužnika koji će u utorak objaviti Ministarstvo financija.

Neki mediji već raspolažu podacima o dužnicima.
Kako bi država naplatila bar dio poreznog duga od čak 51 milijardu kuna, ministar financija najavio je javni linč – objavu popisa poreznih dužnika. Prve popise građani će moći vidjeti u utorak, najavio je ministar Linić i objasnio kako Vlada ima odgovornost prema svim građanima koji redovito i uredno plaćaju porez.

Na vrhu popisa navodno je tvrtka Tempo koja državi duguje 292 milijuna kuna. Među poreznim su dužnicima i HRT, Varteks, Industrogradnja, Tvornica električnih žarulja te tvrtka Konstruktor – inženjering.

Na popisu su oni čiji je porezni dug veći od 100 tisuća kuna. Takvih je oko 15 tisuća 800 tvrtki, 31 tisuća obrtnika te 85 tisuća građana. Dosad se takvi pravni mehanizmi nisu rabili.
 
Porezni dugovi gomilaju se već 20 godina, a polovica od ukupnog iznosa su zatezne kamate. Razlog neplaćanja poreza uglavnom je recesija koja je mnoge poduzetnike odvela u stečaj. +
 

Pročitajte još

PUŠAČI POZOR Još jedna kompanija povisuje cijene cigareta

Dulist

NORDIJSKO HODANJE I PJEŠAČENJE U KONAVLIMA Organizirane 3 rute, za svakoga ponešto

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1895. Rođen slikar Ignjat Job

Dulist