Natrag
25.3.2019 15:21

facebook

twitter

google

rss

dulist

Linić ‘maknuo’ nekoliko državnih službenika

28.5.2013 @ 15:20 Mia Njavro Aktualno

Podijelite:

Na temelju saznanja o sumnji nadležnih tijela u zlouporabu ovlasti rukovodećih službenika Porezne uprave, pri obavljanju povjerenih im poslova tijekom 2012. godine, ministar financija Linić razriješio je nekoliko državnih službenika.

Oni su: zamjenik ravnateljice Zlatko Fabijančić, pomoćnica ravnateljice za strategiju i razvoj Anđa Redžić, pomoćnik ravnateljice za opće, pravne i računovodstvene poslove Željko Glavaš, pomoćnica ravnateljice za igre na sreću i lokalne poreze Anđela Toth Sesar, pomoćnik ravnateljice za ovršni postupak Miljenko Krželj, pomoćnik ravnateljice za nadzor Damir Živković, pročelnik Područnog ureda Zagreb Marko Buljan, voditelj Službe za otkrivanje porezno kaznenih djela Karlo Orešković te voditelj Službe za javnu nabavu Antun Hopfinger.

Imenovani službenici su u cilju sprječavanja nastanka moguće štete za Ministarstvo financija obavljanjem poslova u opisu trenutnog radnog mjesta, privremeno premještaju na vrijeme dok postoji sumnja na zlouporabu položaja i ovlasti ili dok se ne pokrene odgovarajući postupak, a najduže do 1. siječnja 2014., sukladno Zakonu o državnim službenicima.

Navedeni službenici zadržavaju plaću i ostala materijalna prava radnog mjesta s kojega se privremeno premještaju.
 

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana