Natrag
24.5.2018 21:38

facebook

twitter

google

rss

dulist

Linić blokirao 233 tvrtke

24.5.2012 @ 9:48 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Banke su do 22. svibnja po naputku Linićevog ministarstva odbile provesti čak 1 044 naloga poslovnih subjekata za isplatu plaća budući da su se nalazili na listi od 30 tisuća tvrtki i obrtnika

koji duguju za doprinose, piše Večernji list.

Porezna uprava je, naime, u svojim evidencijama otkrila oko 45 tisuća poslovnih subjekata s približno dvjesto tisuća zaposlenih koji nisu plaćali doprinose ili nisu dostavili urednu evidenciju o uplatama.

No, do 22. svibnja 15 983 dužnika sredila su papirologiju, platila dug ili će ga tri godine plaćati na rate, ali većina još nije poduzela ništa pa je velika vjerojatnost da nikad i neće, piše dalje ova dnevna novina.

Država će, rekao je ministar Slavko Linić, poduzeti sve da naplati tekuća potraživanja, o čemu najbolje govori podatak kako su tijekom svibnja za tvrtke koje su pokušale isplatiti plaću, bez uplate duga za doprinose izdali 233 rješenja o mjeri osiguranja, odnosno blokadi računa.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana