Kultura

LINĐOV POKLON GRADU Glazbena šetnja Hrvatskom na Svjetski dan glazbe

Folklorni ansambl Linđo održat će koncert u palači Sponza, povodom Svjetskog dana glazbe večeras u 21 sat uz slobodan ulaz.

Na repertoaru Linđovog orkestra i muške klape na koncertu će se izvesti tradicionalne pjesme i skladbe iz raznih krajeva Hrvatske, a Linđo je pripremio i goste iznenađenja. Inače, koncert je nazvan ‘Poklon Gradu – glazbena šetnja Hrvatskom’.

Ovaj dubrovački ansambl osobito njeguje klapsku pjesmu, taj danas najrašireniji i najpoznatiji oblik tradicijskog pjevanja juga Hrvatske, njenih primorskih i otočkih krajeva kojega je UNESCO 2012. godine uvrstio na popis svjetske nematerijalne kulturne baštine.

Linđo je plesni folklorni ansambl i folklorni zbor istovremeno. Glazbenici Ansambla, osim tambura, sviraju klasična te brojna tradicijska glazbala (dvojnice, gajde, mih, sopele, lijericu, tamburu samicu), a s lakoćom se pretvaraju u reprezentativnu mušku klapu.

Pročitajte još

LIKOVNI GENIJE Izložba povodom 100. obljetnice rođenja Antuna Masle

Dulist.hr

Modernizira se rasvjetni park Kazališta Marina Držića

Dulist

Klapa Kaše zakolendala Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija