Natrag
26.4.2018 22:48

facebook

twitter

google

rss

dulist

Linđo večeras na Igrama

12.7.2012 @ 15:18 Andrea Falkoni Račić Kultura

Podijelite:

Program 63. Dubrovačkih ljetnih igara nastavlja se večerašnjim koncertom Folklornog ansambla ''Linđo'' na taraci tvrđave Revelin s početkom u 21.30 sati. Linđovi nastupi sastavni su dio Igara već desetljećima.

Kako navode iz gradske uprave, prva audicija održana je 1964. godine, a od tada do danas kroz Ansambl je prošlo više od tri tisuće članova, koji su dostizali vrhunske rezultate gdje god su se pojavili.
U svojoj bogatoj povijesti ''Linđo'' je uspješno prenosio ime Dubrovnika i Hrvatske, nastupajući u Italiji, Njemačkoj, Grčkoj, Velikoj Britaniji, SAD-u, Japanu, Australiji, Argentini, Urugvaju.

U francuskom Dijonu 1973. godine Ansambl osvaja zlatnu kolajnu za ples i zlatnu ploču za izvođenje narodne glazbe, čime je uvršten među najbolje folklorne ansamble Europe. 
Na ovogodišnji DLJI Linđo ima nastupe 24., 27. i 31. srpnja te 9., 13. i 16. kolovoza.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana