Aktualno

LIMENI LJUBIMCI Najljepši i najtiši reli na svijetu stiže u Dubrovnik

Najljepši i najtiši reli na svijetu ‘Nikola Tesla EV Rally Croatia 2019’ ove godine kreće iz Novog Vinodolskog 12. svibnja, a završava 19. svibnja u Zagrebu spektakularnom utrkom. Od 13. do 16.5 timovi će biti u Dubrovniku i okolici.

Najljepši i najtiši reli na svijetu ‘Nikola Tesla EV Rally Croatia 2019+’ ove godine kreće iz Novog Vinodolskog 12. svibnja, a završava 19. svibnja u Zagrebu spektakularnom utrkom u ulici Hrvatske bratske zajednice (kod NSB-a ).

Rally se odvija šestu godinu zaredom, a tijekom 8 dana, 50 timova odvozit će rutu dugu 1.500 km kroz predivne krajolike uz mnoštvo atrakcija na ruti, koja je i službena ‘Zelena električna magistrala’s punionicama za električna vozila.

Reli je međunarodnog karaktera, a sudionici su sve stranci od čega najviše Švicarci i Nijemci te Austrijanci i Skandinavci koji većinom nikada nisu bili u Hrvatskoj te im je sudjelovanje na reliju prvi kontakt s našom zemljom.

Nijedna lokacija tijekom relija nije odabrana slučajno već s ciljem da pokaže ono najbolje što Hrvatska nudi, ističe Tina Kolovrat iz tvrtke E.V.A. Blue d.o.o. organizator utrke Nikola Tesla EV Rally Croatia, te dodaje kako su tijekom svih ovih godina nakon utrke inicirali postavljanje punionica na svakoj zaustavnoj točki relija, kako bi se privuklo što veći broj gostiju s električnim vozilima u našu zemlju i ujedno im se omogućilo nužno punjenje. Reli se od 2014. održava pod pokroviteljstvom Grada Zagreba koji ide ukorak s recentnim svjetskim trendovima te prepoznaje važnost edukacije I razvoja infrastrukture za električna vozila te njihove uporabe unutar gradskog središta zbog smanjenja emisije CO2 te buke ali i brojnih drugih benefita koji dolaze uz električna vozila.

‘Spajanjem e-mobilnosti, ekologije, tehnologije i turizma kreirali smo potpuno novi turistički proizvod sada već i globalno prepoznat pod nazivom Nikola Tesla EV Rally Croatia što Zagrebu u kojem broj turista raste iz godine u godinu, daje jedinstvenu priliku da se kroz njega brendira kao e-mobility friendly turistička destinacija u domovini Nikole Tesle čiju inicijativu smo pokrenuli 2014.’, zaključuje Kolovrat.

Utrka starta 12.05. u Novom Vinodolskom, pa ide put Dubrovnika, Cavtata, Stona, Imotskog, Šibenika, NP Krka, Skradina, Smiljana, NP Plitvička jezera te 19.05 stiže u Zagreb.

Više informacija o ovoj odličnoj turističkoj priči i najljepšoj tehnološko-turističkoj razglednici Hrvatske, saznajte na www.nikolateslaevrally.com.hr

RUTA: 12-19.05.2019.
12.05. START Novi Vinodolski
13-16.05. Dubrovnik-Cavtat-Ston
16-17.05. Modro i Crveno Jezero (Imotski)-Šibenik-NP Krka-Skradin
18.05. MC Nikola Tesla-Smiljan-Plitvička Jezera-Zagreb
19.05. FINISH Zagreb

RASPORED –DIONICA ZAGREB: 18-19.05.2019.
18.05.2019. – 19.00 h dolazak vozila u Zagreb- Kurelčeva ulica
19.05.2019.
09.00 – 11.00 h Kurelčeva ulica- vozila izložena za javnost
11.15-11.45 h Promotivna vožnja kroz centar Zagreba, zaustavljanje oko
Meštrovićevog paviljona – HDLU
12.00-14.00 h Promotivna utrka kod fontana-NSB , klasični “drag race” – dva vozila na “201 m”
14.15 h Proglašenje pobjednika i uručenje pehara kod fontana NSB
15.00 h Dolazak vozila na Trg Sv. Marka – vozila izložena ispred crkve Sv. Marka

Pročitajte još

Od Duboke ljute do Plata za 25 minuta, zašto policija ne regulira promet?

Dulist

NAKON PISANJA DULISTA Skuteri u Uvali Sumartin ‘prenoćili’ na morskoj površini

Dulist

VOZAČI SAVJETUJU Iz Cavtata se u grad uputite uru ranije

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija