Kultura

Limena glazba Cavtat oduševila novogodišnjim koncertom

Skladbama Na lijepom plavom Dunavu i Shostakovichevim Valcerom br.2, Cavtajska je limena glazba započela svoj koncert i oduševila svu prisutnu publiku.

Ove godine nije bilo tradicionalnoga božićnog koncerta, nego, kako je najavio voditelj Cavtajske glazbe, prof. Ivan Kušelj, odlučili su se za novogodišnji koncert. Nizale su se obrade poznatih skladbi: James Bond – Theme, Pink Floyd – Another brick in the wall, a zatim smo uplovili i u zvukove Tita Puenta i Carlosa Santane – Oye como va i Eye of the tiger.

Slijedile su zatim obrade grupa Europe – The final countdown i Deep Purple – Smoke on the water i, naravno, obrada hita Michaela Jacksona – Thriller, uz oduševljenje publike.

Sam je koncert bio u duhu božićnoga doba godine i, iako nije bilo klasičnih božićnih pjesama, koncert je bio odlično osmišljen i izveden.

Sjajne izvedbe Radetzkoga Marcha, koji je bio popraćen pljeskom oduševljene publike, i izvedba Cancana puno govore o uspješnosti samoga koncerta kojeg nam je izvela Cavtajska limena glazba.

Iduće godine Cavtajska limena glazba slavi 110. godinu svoga postojanja. Iako po godinama stara, ima redom mlade članove koji su svojim nastupom dokazali i pokazali da su se uspješno uhvatili u koštac s notama i izveli taj vid glazbe svježe i mladenački prihvatljivo.

S obzirom na tako vrhunski ostvaren koncert, možemo izraziti žaljenje što nema više sličnih susreta tijekom godine koji će obradovati našu publiku, ali i širi auditorij u našoj državi.

Ovaj koncert upriličen je u sklopu programa Advent u Cavtatu 2018., a djelić atmosfere možete pogledati na fotografijama naše čitateljice.

Foto: Luce Kocelj

Pročitajte još

Veliki pljesak za DSO i ‘prvu trubu svijeta’ Håkana Hardenbergera

Dulist

DUM MARIN I DUBROVČANI Držić je nešto što nas sve zajedno veže

Dulist.hr

U SPOMEN NA KAZALIŠNOG VELIKANA Parove predstave prekretnica su u povijesti teatra Igara

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija