Natrag
20.2.2019 14:41

facebook

twitter

google

rss

dulist

Likovni natječaj na temu sredozemne medvjedice

3.5.2013 @ 9:26 Mia Njavro Zanimljivosti

Podijelite:

Eko Omblići – Eko Centar Zelenosunce poziva sve mlade na sudjelovanje na likovnom natječaju pod nazivom "Sredozemna medvjedica-Adriana-zaštićena stanovnica našeg plavog Jadrana".

 -Svoje likovne uratke šaljite na našu adresu: Zeleni Forum, Eko centar Zeleno Sunce, Eko-Omblići, 20236 Mokošica, od Izvora 74 i to do 21. svibnja (ili ubacite u naš zeleni sandučić na Eko centru). Najbolje likovne uratke na temu Sredozemne medvjedice proglasit će naš stručni žiri, uz Dan zaštite prirode Hrvatske, 22. svibnja u 10.30 u našem Eko parku Ombla u Mokošici. Nagrađene čekaju lijepe nagrade. Jedva čekamo vaše uratke! – ističu iz Eko centra.

Sredozemna medvjedica ili Adriana, ili morski čovik kako je još od milja zovu, jedan je od najugroženijih morskih sisavaca te vjerojatno najrjeđi tuljan na svijetu. Broj preživjelih predstavnika ove vrste procjenjuje se na ukupno svega 500-600 jedinki. U Jadranu  živi  oko dvadeset jedinki  i u Hrvatskoj je strogo zaštićena. Često se vidi uz obale mora i ovih dana je viđena kako veselo pliva oko obale Rt Kamenjak kod Pule.

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana