Kultura

Lijepo je prošetati atelierom slikara…

Ivana Jovanović-Trostmann umjetnica je mlađe generacije slikara koja nam se često predstavlja ili apstrakcijama velikog formata, pejzažima i vedutama Grada.

Rođena  je u Dubrovniku 1966.godine, diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu u klasi profesora R. Tadića,a magistrirala povijest umjetnosti u Zagrebu i radi kao likovni pedagog u srednjoj školi. Imala je brojne samostalne i grupne izložbe u Kotoru, Pečuhu, Budimpešti, Splitu, Podgorici, Rijeci…i rodnom Dubrovniku.

Dr. Katja Bakija je predstavlja kao slikara raskošnog kolorita ili pejzaža koji donose neku duhovnu komponentu mira, ali i optimizma sunčane žuteili žara crvenila i ljubavi prema životu i rodnom gradu.

Dr. Tonći Šitin govori o njenom opusu kao o muzikalnosti obrisa i boje i gracilnoj arhitekturi kompozicije ili kao o slikama koje donose radost i mir ili raskošnu vedrinu.

S druge strane Andrija Seifried naglašava bogatstvo kolorita. Kako god slike Ivane Jovanović-Trostmann zanimljiv su dio likovne ponude Grada i kao takve nude se našoj mašti i senzibilitetu za pronaći u njima dio sebe.

Pročitajte još

MIDSUMMER SCENE Otkrijte tko je zanosna Shakespeareova Julija

Dulist

IZLOŽBA MATURALNIH RADOVA Mladi umjetnici ulaze u novo razdoblje, slobodno i izazovno

Dulist.hr

DOBITNIK NAGRADE ‘VACLAV HUML’ Violinist Luka Ljubas nastupa s DSO-om u Dvoru

Dulist