Hrvatska

LIJEPA NAŠA U LOUVREU Prva hrvatska izložba u poznatom muzeju

LIJEPA NAŠA U LOUVREU Prva hrvatska izložba u poznatom muzeju

Ponosni smo na snažno prijateljstvo koje povezuje naše zemlje, kao i na ovu suradnju s kojom smo dobili priliku promovirati Hrvatsku u srcu Pariza jer Francuska za hrvatski turizam predstavlja jedno od najvažnijih emitivnih tržišta s kojeg samo u ovoj godini rastemo po visokoj stopi od 8 posto. Francuzi prepoznaju Hrvatsku kao zemlju bogate kulturno-povijesne baštine i kvalitetne eno-gastronomije, a nas dodatno veseli rast interesa Francuza,osim za omiljenim Dubrovnikom i Splitom, za destinacije i regije poput Zagreba, Istre, Kvarnera i Slavonije – izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić u muzeja ‘Carrousel du Louvre’ u Parizu prilikom predstavljanja izložbe fotografija o Hrvatskoj autora Davora Rostuhara. 

Naime, ovo je prvi slučaj u povijesti da se jedna hrvatska izložba održava u sklopu najposjećenijeg muzeja na svijetu, slavnoga Louvrea, gdje će brojni posjetitelji imati priliku vidjeti ukupno 26 prekrasnih i formatom velikih fotografija Hrvatske. Na svečanosti otvaranja mnogobrojni su uzvanici imali priliku degustirati hrvatske proizvode, a okupljene gostezabavljali su glazbeni sastav ‘Kraljevi ulice’. Kako bi doživljaj bio potpun, a zainteresirani posjetitelji tijekom trajanja izložbe mogli dobiti sve potrebne informacije o cjelokupnoj hrvatskoj turističkoj ponudi, u atraktivnom prostoru Carrousel du Louvrea postavljen je i ‘hrvatski kutak’.

Izložbu Croatia. Fullofcolors. / Croatie. Pleine de couleurs. otvorio je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković u prisustvu ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, ministra turizma GarijaCappellija, direktorice TZ grada Zagreba Martine Bienenfeld te direktorice Predstavništva HTZ-a u Francuskoj Danijele Mihalić Đurice. Uz mnogobrojne uzvanike, otvorenju izložbe prisustvovao je i Jean-François Legaret, gradonačelnik Prvog okruga Grada Pariza.

Izložba fotografija koja obuhvaća prikaze svih hrvatskih regija i njezinih prirodnih ljepotaza posjetitelje će biti otvorena do 20. studenog 2018. godine te se procjenjuje da će ju pogledati oko 3 milijuna posjetitelja.

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist