Županija

Liječnik Siniša Car: Karijera je jedna velika izmišljotina, dolazak na Mljet je moje poslanje

Liječnik Siniša Car: Karijera je jedna velika izmišljotina, dolazak na Mljet je moje poslanje

Spreman sam udomiti ljude, umjetnike, meni poznate i nepoznate, dati im stan i hranu kod sebe u kući, samo da dođu na otok raditi mjesec dana glazbu s djecom, možda pisce koji žele naći inspiraciju, a da zauzvrat vrate zajednici neke sadržaje.

Mislim da bi se time kulturno uzdigao i pokrenuo ovaj otok – inicijativa je dr. sc. Siniše Cara, mljetskog liječnika opće prakse s kojim smo se susreli upravo na otoku u subotnje jutro i kroz razgovor secirali život na Mljetu, ali dijelom i intimne razloge prekidanja uspješne karijere. Dr. Car, internist-kardiolog, prije pet mjeseci napustio je operacijsku dvoranu varaždinske bolnice i zamjenio je ambulantom u Babinom Polju.

Mnogima teško razumljivu odluku liječnika koji je još 2011. pacijentu ugradio prvi elektrostimulator srca u Varaždinu on pojašnjava sasvim jednostavnim životnim procesom. Njegovu posebnost sasvim brzo su otkrili i novi mu sumještani, jer malo je ljudi koji dođu u novu sredinu te u kratkom vremenu, u svega pet mjeseci, ostave duboki trag u svom novom okruženju.

Upravo to radi novi mljetski liječnik opće prakse.

Razgovor u cjelosti pronađite samo u DuListu.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist