Aktualno

LIJEČNICI OBITELJSKE MEDICINE Dr. Čurlin i dr. John sele iz prostora Doma zdravlja

LIJEČNICI OBITELJSKE MEDICINE Dr. Čurlin i dr. John sele iz prostora Doma zdravlja

Dr. Mario Čurlin i Orsat John zatražili su od Dubrovačko-neretvanske županije odobrenje za preseljenje svojih ordinacija obiteljske medicine na novu lokaciju. Tako bi obojica liječnika, i to Čurlin s adrese Ante Starčevića 1 ili zgrade Doma zdravlja Dubrovnik te John s adrese Ulica maestra Đela Jusića 44, ukoliko im županijski vijećnici daju suglasnost, trebali prijeći u prostore unutar novoizgrađenog kompleksa iza Grawea u vlasništvu Gravosa Residences te bi ordinacije bile u prizemlju. Oba liječnika za to trebaju ishoditi i rješenje Ministarstva zdravstva o ispunjavanju uvjeta za obavljanje djelatnosti u ovim novim prostorima.

Kako je navedeno u njihovu zahtjevu, ordinacija dr. med. Mario Čurlin, nalazi se u sklopu zgrade Doma zdravlja Dubrovnikna adresi Dr. Ante Starčevića 1, kojoj veliku poteškoću predstavlja nedostatak parkirnih mjesta, a što otežava pristup ordinaciji pacijentima, a ponajviše osobama s posebnim potrebama. Ordinacija dr. Orsata Johna, nalazi se na adresi Ulica maestra Đela Jusića 44, Ploče iza Grada u prostoru koji zahtjeva rekonstrukciju i koji nije vlasnički uređen. Uslijed prometnog zagušenja pacijentima je otežan svakodnevni pristup parkirnim mjestima, odnosno prostoru navedene ordinacije. Dvije navedene ordinacije bi se preselile u u nove prostore kompleksa Gravosa Residences na adresi Dr. Ante Starčevića 45 u Dubrovniku. Prostori ordinacija bi se nalazili u prizemlju zgrade te bi bili pristupačni osobama s invaliditetom.

S obzirom se radi o novim prostorima, istaknuto je u obrazloženju Županijske skupštine, ordinacije će biti opremljene i nadstandardnom opremom (dijagnostičkim i terapijskim instrumentarijem). Svaka ordinacija bi djelovala usvom prostoru, a što osigurava mogućnost provođenja rada u drugoj smjeni dodatnih usluga u smislu savjetovanja ili konzultacija specijalista drugih struka. Navedene ordinacije će ostati u sklopu javno zdravstvene mreže. Lokacija ordinacija je sukladna Mreži javne zdravstvene službe (za grad Dubrovnik potreban broj timova je 26) te neće biti narušena dostupnost zdravstvene zaštite. Ministarstvo zdravstva, donosi rješenje o odobrenju rada u privatnoj praksi /ordinaciji u novom prostoru u ugovornom odnosu sa HZZO-om, tek nakon što Županijska skupština izda suglasnost za preseljenje ordinacije – navedeno je u obrazloženju.

Inače, ordinacije obiteljske medicine Maria Čurlina i Orsata Johna ugovorni su subjekti HZZO-a, imaju ordinacije u zakupu Doma zdravlja Dubrovnik te zajedno skrbe za oko 4. 300 sugrađana.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist