Aktualno

LIGA PROTIV RAKA Na aukciji slika prikupljeno više od 63 tisuće kuna!

LIGA PROTIV RAKA Na aukciji slika prikupljeno više od 63 tisuće kuna!

Liga protiv raka Dubrovnik kroz pola stoljeća u neprekidnom je slijedu humanitarne djelatnosti. Svoju obljetnicu osnutka obilježila je i večeras donatorskom aukcijom slika i skulptura eminentnih hrvatskih umjetnika. Večerašnja aukcija je bila apsolutni hit, pa je tako od 22 slikara i 23 eksponata prodano čak 20 slika i skupljeno više od 63 tisuće kuna.

Program obilježavanja 50 godina djelovanja, nastavlja se i sutra. U četvrtak 18. svibnja u 20.30 sati u Atriju Kazališta Marina Držića bit će otvorena izložba ‘Liga protiv raka kroz pola stoljeća’. Istog dana u 16 sati u kongresnoj dvorani hotela Hilton Imperial održat će se stručni simpozij pod naslovom ‘Razvoj i rezultati onkološke zaštite u Dubrovniku kroz pola stoljeća’.

Donatorski koncert ‘Nikad ne hodaš sam’, u izvođenju Dubrovačkog simfonijskog orkestra, solisti Stijepo Gleđ Markos i Miho Bošković te moderatorica Brigita Masle Dražinić, a pod dirigentskom palicom Mo. Slobodana Begića predviđen je 18. svibnja u 21 sat u Kazalištu Marina Držića.

Sav prihod od prodanih umjetnina putem TV aukcije i ulaznica za donatorski koncert, Liga protiv raka Dubrovnik namjenila je za kupnju digitalnog mamografa za Opću bolnicu Dubrovnik.

-Naše je bogatstvo ono što smo drugima u ljubavi darovali – ističe u ime Lige protiv raka Dubrovnik Brigita Masle Dražinić.

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist