DuList IN

LIGA PROGRAMIRANJA Na Sveučilištu se održavaju radionice za djecu

Ovu subotu održana je pripremna radionica ciklusa Liga programiranja u Pythonu za učenike osnovnih škola u prostorima Sveučilišta u Dubrovniku.

Koliko su polaznici naučili pokazat će u subotu 22. studenog, kad je na rasporedu 1. kolo Lige programiranja.

Nastavlja se i startup natjecanje ‘Od ideje do aplikacije’ koje organizira Informatički klub Futura u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku, Razvojnom agencijom Grada Dubrovnika (DURA), a uz potporu Zajednice tehničke kulture. Devet ekipa je povjerenstvu natjecanja i ostalim nazočnima predstavilo svoje ideje koje će tijekom natjecanja realizirati kao web, Android ili iOS aplikacije. Ekipe su sastavljene od osnovnoškolaca, srednjoškolaca, studenata i iskusnih programera, pa su i ideje su bile raznolike. Predstavljene su ideje How much space, WiFi explorer, liveScorer, OctopuS, Places Croatia, CommuStats, Music Minion, brucoŽ i libertasApp.

Pored ovih aktivnosti Informatički klub Futura organizira i tjedne radionice robotike, kao i radionice programiranja u programskom jeziku C za učenike srednjih škola, ali i za sve ostale zainteresirane.

Sve novosti i aktivnosti Informatičkog kluba Futura možete pratiti na web stranicama kluba .

Pročitajte još

RIXOS PREMIUM DUBROVNIK Evo kako se provode zvijezde Instagrama

Dulist

Zbog epidemioloških mjera otkazana ‘Đurologija’ u kinu Slavica

Dulist

Željko Raguž izveo Alistaira Overeema na večeru

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija