Vaše vijesti

Libertas udara na korisnike pokaza!

Od ove veljače, korisnici pokaza u Dubrovniku koji žele da im poslodavac refundira taj iznos, za to pravo moraju svaki mjesec plaćati Libertasu iz svog džepa  po 5 kuna.

Pritom nemaju mogućnost izbora jer prema odredbama novog kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u državnim i javnim službama, zaposlenici koji žele da im se snose troškovi prijevoza moraju svaki mjesec poslodavcu dostavljati potvrde o kupljenom pokazu.

Do sada su te potvrde koje izdaje Libertas pri kupnji pokaza, i koje su rijetki trebali bile besplatne. A kada kada one postaju stalna obaveza dijela korisnika, u Libertasu su odmah uočili priliku za namet koji građani ne mogu izbjeći pa ih naplaćuju 5 kuna!

U cjeniku na web stranici Libertasa ta naplata se ne spominje, a službenici na prodaji karata se pravdaju da je tako naredila šefica i da su ih zadužili novim blokovima potvrda na kojima je tiskana cijena od 5 kuna.

Tu naplatu iz Libertasa pravdaju potrebama "fiskalizacije"!?! Nije nam jasno kakve veze ima fiskalizacija s naplatom potvrda?

Kada se toliko priča o tome kako je Libertas dobro informatiziran, kada se pokreću nove nabave informacijskog sustava, koji bi problem bio da kada več građanin kupi pokaz, da se na račun na kojem su sada ispisani "kriptični" brojevi pokaza jasno napiše ime i prezime osobe na koju pokaz glasi i mjesec za koji vrijedi. I eto "potvrde" koji ima sve elemente koje poslodavac treba.

Ali ako bi račun izgledao tako, kako bi onda iz Libertasa uzeli dodatnih 60 kuna godišnje po korisniku građanskog pokaza?

Pročitajte još

‘NAGRADNO OTIMANJE’ Mislio sam da sam artikle u Studenca kupio na akciji, ali onda me šokirao račun

Dulist

VIDEO A poslije kiše dolazi – duga…

Dulist

Nije nas zaobišao strašan neverin, stiže nam video iz Korčule

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija