Grad

Libertas testira ‘harmonika’ autobus na gradskim cestama

Libertas testira 'harmonika' autobus na gradskim cestama

Prvi niskopodni zglobni autobus za javni prijevoz putnika testiran je danas na prometnicama Grada Dubrovnika.

Riječ je o vozilu kapaciteta 120 putnika koje je Libertasu Dubrovnik za potrebe testne vožnje ustupljeno od društva Promet d.o.o. Split.

Uz direktora dubrovačkog javnog prijevoznika Antu Vojvodića i njegove suradnike te djelatnike Prometa, testnoj vožnji ‘harmonika’ autobusa prisustvovali su i stručnjaci nadležnog gradskog upravnog odjela za promet.

Zglobni autobusi bili bi korisna akvizicija u vozni park Libertasa zbog svojih mogućnosti za komercijalnu upotrebu. Naime, intencija gradske uprave jest ukidanje dolaska tzv. shuttle turističkih autobusa na Pile i preuzimanje prijevoza gostiju s kruzera na relaciji Luka Gruž – Pile s dva niskopodna autobusa koje Libertas namjerava nabaviti, a čime bi se značajno smanjile gužve.

Van te namjene, autobusi bi se koristili i za potrebe javnog gradskog prijevoza te bi uvelike rasteretili najopterećenije linije, posebno one koje prometuju na relacijama Mokošica-Pile i Babin Kuk – Pile.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović