Natrag
17.2.2019 21:12

facebook

twitter

google

rss

dulist

Libertas odlučio Konavlima ukinuti tri linije

4.4.2012 @ 11:44 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Općina Konavle jutros je od Libertasa zaprimila obavijest o ukidanju tri konavoske linije od 1. svibnja.

Potvrdio nam je to načelnik Općine Konavle Luka Korda, istaknuvši kako je riječ o linijama Cavtat – Vodovađa, Cavtat  – Vitaljina i Cavtat-Duba, a razlog je financijske prirode.

Korda ističe kako Konavle imaju ugovor s Libertasom do 2016. godine, sukladno kojem se Libertasu godišnje isplaćuju 2,5 milijuna kuna. Isti taj ugovor propisuje rok od tri mjeseca za otkazivanje linija što u ovom slučaju, govori nam konavoski načelnik, nije ispoštovano budući da se linije otkazuju s rokom od mjesec dana.

Na pitanje kako komentira nastalu situaciju ističe:
– Što ću više komentirati Vlahušića, Vićana i Deranu. Što se tu više može komentirati. Sad nećemo plaćati ni ovo što smo im dosad plaćali. Neka rade ako je to sukladno ugovoru, a ako ne bude sukladno ugovoru tužit ćemo ih – rekao je Luka Korda dodavši kako ima tko će voziti po Konavlima.

– Ako smatraju da to ne treba biti Libertas, neka ne bude Libertas. Nabijaju nam troškove, koji nisu toliki kolikima ih prikazuju. Neka rade što hoće, ali ako pri tome poštuju ugovor i otkazni rok od tri mjeseca – zaključuje Korda, dodavši kako nije fer što u cijeloj ovoj situaciji Županija stoji po strani, jer ipak je riječ o županijskim linijama.  
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana