Politika

LIBERTAS NABAVLJA ZGLOBNE AUTOBUSE Osim za shuttle prijevoz, vozit će na jedinici i šestici

LIBERTAS NABAVLJA ZGLOBNE AUTOBUSE Osim za shuttle prijevoz, vozit će na jedinici i šestici

JGP Libertas nabavit će tri niskopodna zglobna autobusa, tzv. harmonike za javni prijevoz putnika putem operativnog leasinga kod tvrtke OTP leasing na rok od sedam godina, a otplativat će ga u 84 mjesečne rate, izglasali su to ovog ponedjeljka vijećnici većinom glasova, a vijećnici HNS-a bili su protiv.

-Ovo su prvi niskopodni zglobni autobusi koje nabavljamo, a čija je osnovna namjena da služi za shuttle bus prijevoz ali ne samo to. Prilikom njihova testiranja vidjeli smo da su iznimno pogodni za linije broj 1 i 6. To su linije koje su jako opterećene i vjerujemo da bi se njima kvaliteta usluge povećala. Šestica se odmah na Babinom kuku napuni. Ukupni broj mjesta u harmoniki je 120, što je dosta. Vjerujem da ćemo time dodatno profitirati. Ovo je samo prvi kontigent. Ići ćemo u nabavu dodatna tri autobusa da budemo potpuno spremni za idući sezonu. S europskim autobusima imali smo problema s javnom nabavom te čekamo posljednji pravorijek DKOM-a – rekao je Franković.

Direktor Libertasa Ante Vojvodić podsjetio je kako im je splitska tvrtka ponudila jedan ovakav autobus na probu i da su se tako i odlučili na nabavku ovih autobusa. Fiksna kamatna stopa istaknuo je Vojvodić, iznosit će malo više od dva posto što će mjesečno iznositi 24 tisuće kuna plus PDV.

Pročitajte još

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist