Natrag
22.3.2019 07:26

facebook

twitter

google

rss

dulist

Libertas na čekanju zbog opterećenosti suca

26.3.2012 @ 15:58 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Još krajem veljače, točnije 23. veljače, Županijski sud u Dubrovniku zabranio je radnicima Libertasa organiziranje štrajka.

Sindikat zaposlenih u Libertasu uložio je žalbu na tu presudu Vrhovnom sudu RH, koji je kako je tada najavljivano, dužan dostaviti svoj odgovor u roku od 5 dana. No, kako je sada već kraj ožujka, a u javnosti nema informacija što je sa odlukom Vrhovnog suda, odlučili smo poslati tom sudu upit. Odgovoreno nam je kako Vrhovni sud još uvijek nije donio odluku.

– Odgovarajući na vaš upit od 23. ožujka izvješćujem vas da odluka u predmetu ovog suda broj Gž-10/12 još nije donesena. Instruktivni (a ne prekluzivni) rok za donošenje te odluke od pet dana iz članka 283. stavka 5. Zakona o radu („Narodne novine“ broj 149/09.) prekoračen je zbog opterećenosti suca izvjestitelja i drugim, također žurnim predmetima – odgovor je koji je potpisao sudac Dražen Tripalo, inače glasnogovornik Vrhovnog suda Republike Hrvatske. 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana