Natrag
16.7.2018 18:34

facebook

twitter

google

rss

dulist

LIBERTAS FOUNDATION Jedanaest učenika dobilo stipendije u iznosu od 1000 dolara

21.9.2017 @ 15:57 Dulist Aktualno

Podijelite:

U četvrtak su predstavnici dobrotvorne organizacija Libertas Foundation iz San Pedra, California dodjelili 11 stipendija učenicima deficitarnih zanimanja te učenicima lošijeg imovnog stanja sa područja Dubrovačko neretvanske županije.

Stipendije u iznosu od 1000 američkih dolara dodjeljene su za školsku godinu 2017/2018 đacima iz Konavala, Doline Neretve, grada Dubrovnika i Mljeta, za zanimanja: konobar, slastičar, kuhar, elektromehaničar, medicinska sestra te cvjećar.

Libertas Foundation je neprofitna, dobrotvorna organizacija koju su 1991. godine osnovali ljudi porijeklom iz dubrovačkog područja, nastavlja svoju misiju pomaganja i rješavanja problema u starom kraju. Nakon 26 godina postojanja cilj im je uvijek bio i ostao isti, pomoći stari kraj i stvoriti bolje uvjete života za naše ljude,  počevši od ciljane humanitarne pomoći u ratnom razdoblju, u hrani, odjeći, lijekovima, medicinskim pomagalima, do obnove domova, obnove crkvi, sve do danas kada su im prioriteti ulaganja u mlade ljude.

Osnovali su stipendijski fond ‘Ante i Evelyn Mrgudić’, kako bi pomogli stipendirati mlade ljude u deficitarnim zanimanjima kada prilikom odabira kandidata za stipendije, s visokim stupnjem socijalne osjetljivosti biraju djecu iz ruralnih područja  pazeći pri tome na materijalno stanje obitelji i/ili biraju djecu koja se školuju za deficitarna zanimanja. Na ovakav način olakšavaju školovanje djece obiteljima, te potiču mlade ljude da završe odabrano školovanje i vrate se u svoje rodno mjesto, kako bi tamo stvarali uvjete za život i budućnost. Kandidati dostavljaju dokumentaciju udruzi DEŠA koja je logistička potpora pripremi i odabiru stipendista.

Dobitnici stipendijskog fonda:

 1. Frano Barišić, Korčula, kuhar
 2. Antun Hazdovac, Dubrovnik, električar
 3. Vesna Dropulić, Staševica, medicinska sestra
 4. Bruno Kužić, Hotelsko turistički tehničar, Staševica
 5. Matija Zglav, Konavle, elektromehaničar
 6. Daniel Lazar, Mljet, ekonomist
 7. Petra Đuraš, Konavle, slastičarka
 8. Ana Vatrić, Konavle, cvjećar
 9. Anamarija Repanić, Mljet, kuhar
 10. Marko Klekar, Dubrovnik, cvjećar
 11. Tomislav Đuraš, Konavle, cvjećar

 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana